Τα σχέδια και οι παρεμβάσεις στο Ψαλίδι
Κοινωνία

Τα σχέδια και οι παρεμβάσεις στο Ψαλίδι

Το σχέδιο και τις παρεμβάσεις σε έργα υποδομών και ανάπλασης που θα ομορφύνουν και θα αναβαθμίσουν τη γειτονιά του Ψαλιδίου και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων ανέπτυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή», με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και με τη συμμετοχή υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της περιοχής, όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης, το οποίο συνεχίζει ως εξής:

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γ. Πατούλης, κατόπιν εκτενούς αναφοράς στα έργα υποδομών και αναπλάσεων που έχουν υλοποιηθεί, στη λειτουργία του ευρύ δικτύου κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, καθώς και στο δίκτυο των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και προγραμμάτων που προσφέρονται και στους κατοίκους του Ψαλιδίου, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την υλοποίηση σημαντικών έργων στη γειτονιά την επόμενη πενταετία.

«Μετά την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο, που αποτελούσε χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων, ένα επίσης μεγάλο έργα ξεκινά για το Ψαλίδι τόνισε ο κος Πατούλης. Πρόκειται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Τα έργα για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ξεκινούν το επόμενο διάστημα, καθώς έχει ήδη ι εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Επίσης -υπογράμμισε- βρίσκεται στη διαδικασία για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η κατασκευή ενός νέου παιδικού σταθμού με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που θα διαθέτει «πράσινα δώματα», δυναμικότητας φιλοξενίας 64 παιδιών.

Στις προτεραιότητές μας για το Ψαλίδι είναι οι υφιστάμενοι ανοικτοί χώροι να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και να συνδεθούν με πεζοδρόμους με την περιοχή της ΣΕΛΕΤΕ. Οι νέοι πράσινοι χώροι θα λειτουργήσουν ως φίλτρο μεταξύ της Αττικής οδού και της γειτονιάς. Το ύφος της περιοχής θα είναι πιο μοντέρνο, με χρώματα και νέα υλικά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφερόμενος, στα σημαντικά έργα διανοίξεων και οδοποιίας που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, όπως στις οδούς Χαλκιδικής, Μοροζίνη, Πέληκα, Φθιώτιδας, Γυθείου, Εγνατίας, από Αγρινίου μέχρι Ρέας, Λακωνίας στο τμήμα που βγαίνει προς τη Βύρωνος και σε τμήμα της Ψαρών, σημείωσε ότι τα έργα θα συνεχισθούν, ενώ παράλληλα θα προωθούν έργα που θα ανακουφίζουν κυκλοφοριακά την περιοχή και θα αποτρέπουν τη διαμπερή κυκλοφορία. Στον σχεδιασμό επίσης βρίσκεται και η διαμόρφωση του χώρου του ρέματος επί της Κυρίλλου για τον οποίο έχουν εγκριθεί η μελέτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet