Πλήθος κόσμου & βραβεύσεις στην κοπή πίτας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου & βραβεύσεις στην κοπή πίτας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ψυχικού, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

Ο δήμαρχος, Παντελής Ξυριδάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε συνοπτικά στα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς και στους τομείς προτεραιότητας στους οποίους θα εστιάσει τις δράσεις της η δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια του 2017. Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της δραματικής περικοπής των εσόδων από τον εθνικό προϋπολογισμό και την αδυναμία εφαρμογής μέτρων που θα ενισχύσουν τον θεσμό αυτής.

Ο κ. Π. Ξυριδάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Θέλω να γνωρίζετε κυρίες και κύριοι ότι όσο η κεντρική εξουσία αποκλείει όλο και περισσότερο την πρόσβαση των δήμων, άρα και του δικού μας Δήμου, στα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όσο μειώνει όλο και περισσότερο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα γίνεται όλο και μικρότερη η δυνατότητα να εκτελούμε στην πόλη μεγάλα έργα. Βέβαια ως διοίκηση είμαστε προετοιμασμένοι και γι΄ αυτό το ενδεχόμενο.

»Αυτός είναι ο λόγος που ως Δήμος έχουμε παρουσιάσει και ψηφίσει ένα ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό έργων και παρεμβάσεων, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε πολίτες και φορείς του Δήμου για το έργο και την προσφορά τους. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν:

  • Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, για την αφοσίωση του στα αθλητικά ιδεώδη και την ενίσχυση του Ολυμπιακού Πνεύματος.
  • Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.
  • Η Σχολή Μωραΐτη.
  • Η κα Ειρήνη Καλογερά, η οποία είναι η μακροβιότερη κάτοικος Φιλοθέης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Εκ μέρους της Πολιτείας, η πρ. αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της Ν.Δ. και πρόεδρος του  Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κων/νος Καραμανλής», Ρόδη  Κράτσα, οι πρ. υπουργοί, Γ. Παπαθανασίου, Απ. Κράτσας, Ν. Ξυδάκης, η υποψήφια βουλευτής  Ν.Δ., Ζωή Ράπτη, η πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ., Φένια Χατζηαθανασιάδου και ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ η κα Μαρία Σιούνα-Δημητρακοπούλου. Ο αρχιερατικός  επίτροπος, π. Νεκτάριος και εκπρόσωποι των Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Αγ. Σοφίας, Αγ. Φιλοθέης, Αγ. Γεωργίου, ο ταξίαρχος, Κ. Βουτσελάς, και εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας.

Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Φιλοθέης – Ψυχικού, οι πρώην δήμαρχοι Ειρ. Κατσαρού, Κρ. Νεόφυτος, Αθ. Βεζυργιάννης, Π. Καμάρας, Γ. Κουράσης.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ξεχώρισε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, η κα Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία παρέστη ως απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής, η οποία τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της.

Επίσης, ήταν παρόντες πολλοί από τους τιμηθέντες παρελθόντων ετών, η επόπτης των Αρσακείων Σχολείων, Β. Παπαπέτρου, η δ/ντρια των ΓΑΚ, Μαριέττα Μινώτου, η πρόεδρος της «Εστίας», Έφη Προκοπάκη, ο δ.ντής του Ιδρύματος «Γ. Ζογγολόπουλος», Άγγελος Μωρέτης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, διευθυντές σχολείων του Δήμου, καθώς και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet