Σ΄ ένα… μαθητικό γαϊτανάκι «μπλέχτηκε» η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Σ΄ ένα… μαθητικό γαϊτανάκι «μπλέχτηκε» η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Μαζί με τους μαθητές της έσυρε τον χορό στο «γαϊτανάκι» του 2ου Γενικού Λυκείου Πεύκης η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Αφήνοντας για λίγο τις σχολικές τους υποχρεώσεις, η διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Κουραμπέα, μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πεύκης άνοιξαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς με ένα ξεχωριστό  αποκριάτικο πάρτι, με επίκεντρο το «γαϊτανάκι». Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα κεφιού, η κα Μ. Πατούλη, ως καθηγήτρια του Λυκείου, έγινε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της συμβούλου, «ένα με τους μαθητές της, οι οποίοι έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα νεανικής αισιοδοξίας, αλλά και συνέχειας των διαχρονικών αξιών που πηγάζουν από τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας».

Το σχολικό περιβάλλον φόρεσε τα γιορτινά του και έδωσε το σύνθημα της Αποκριάς. Οι καθηγητές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αναβίωσης του εθίμου, έδωσαν ώθηση στους μαθητές, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet