Νέο προεδρείο για το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής
Πολιτική

Νέο προεδρείο για το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής

Με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πέτρου να επανεκλέγεται στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», η διαδικασία των δημαιρεσιών στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για το υπόλοιπο της τρέχουσας δημαρχιακής περιόδου.

Αυτή την φορά, ο κ. Πέτρου θα πλαισιωθεί από δύο νέα πρόσωπα: την Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου στη θέση της αντιπροέδρου και τη Μαίρη Αρώνη σε αυτήν της γραμματέως.

Και οι τρεις θέσεις του νέου προεδρείου καλύφθηκαν έπειτα από αντίστοιχες προτάσεις προς το Σώμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, έπειτα από την άρνηση των παρατάξεων της μείζονος, αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας να μετέχουν στη σύσταση ενός διαπαραταξιακού προεδρείου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Νόμος για τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις απείχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, από την όλη διαδικασία.

Στις εκλογές που ακολούθησαν –τόσο προκριματικές, όσο και τελικές– οι τρεις υποψηφιότητες εκλέχθηκαν από τον πρώτο γύρο, με την απαιτούμενη ευρεία πλειοψηφία των ψήφων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Θα παραμείνει προτεραιότητα η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Πέρα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμα ακόμα και τις εντάσεις, νομίζω ότι σε αυτό το Συμβούλιο πήραμε σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της πόλης. Ουκ ολίγες φορές ενώσαμε τις φωνές μας, στέλνοντας δυνατά μηνύματα. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που η εμπειρία περισσεύει, μπορούμε να δώσουμε ακόμα περισσότερα. Η κοινωνία, η πόλη δεν μπορούν να περιμένουν», σχολίασε ο κ. Γιώργος Πέτρου για το αποτέλεσμα της επανεκλογής του.

Παρόμοια υπόσχεση από την κα Παναγιωτακοπούλου και την κα Αρώνη, οι οποίες δήλωσαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν «για να συνεχίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει την ποιότητα που του αξίζει».

«Εύχομαι στον Γιώργο Πέτρου, που συνεχίζει στη θέση του προέδρου, στη νέα αντιπρόεδρο, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, και στη νέα γραμματέα, Μαίρη Αρώνη, μια παραγωγική και ουσιαστική θητεία στις σημαντικές ημέρες που έρχονται, στις σημαντικές αποφάσεις που σχεδιάζουμε να πάρουμε για το Ηράκλειο για να θωρακίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών και να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος,  Νίκος Μπάμπαλος, ευχαριστώντας, παράλληλα, τα μέλη που θήτευσαν στο προεδρείο κατά το πρώτο μισό της δημαρχιακής περιόδου. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Μαίρη Ζούνη και τη Δέσποινα Καμπούρη για την θητεία τους στο προηγούμενο προεδρείο. Σε μια περίοδο με ιδιαίτερες απαιτήσεις, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την υψηλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε.

Εκλογές για τις επιτροπές του Δήμου

Στο ίδιο κλίμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία και για τις δύο επιτροπές του Δήμου.

Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Μαριάννα Ζούρου, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Μαρία Παντερή, Κωνσταντίνος Πέτσας, Ηλίας Χαλκής, Αντώνης Καρανικόλας και από τη μειοψηφία η Ειρήνη Κατσινοπούλου και ο Γιώργος Ζαχάρος.

Αναπληρωματικά μέλη ο Νίκος Μπαρμπούνης, ο Μάνος Βαβουράκης, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο Νίκος Σπυρόπουλος και ο Δημήτρης Τσεκούρας.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι: Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, Δημήτρης Κεϊμπίνος, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Δημήτρης Τσεκούρας, Ηλίας Μοσχονάς, Νίκος Σπυρόπουλος και από τη μειοψηφία η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Ζαχάρος.

Αναπληρωματικοί τους οι Γιάννης Φίλανδρος, Μαρία Παντερή, Κωνσταντίνος Πέτσας, Γιώργος Οικονομίδης και Μάνος Βαβουράκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet