Το ΚΟΙΠΑΠ πηγαίνει… θέατρο
Πολιτισμός

Το ΚΟΙΠΑΠ πηγαίνει… θέατρο

Το Νομικό Πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πηγαίνει θέατρο… και συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Μαρτίου στο αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄ Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, που ανεβάζει φέτος ξανά, ύστερα από 80 χρόνια, το Εθνικό Θέατρο στην κεντρική σκηνή του.

Η δράση αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πρωτοβουλία του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, Αντώνη Τσελέντα, και της αντιπροέδρου, Μαριάννας Μαμαλάκη, την οποία χαιρέτισε ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης.

Εγγραφές και εξόφληση για την παρακολούθηση της παράστασης θα πραγματοποιούνται έως την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Τιμή συμμετοχής: 16 ευρώ το άτομο (12 ευρώ θέατρο και 4 ευρώ μεταφορά). Η ώρα αναχώρησης του πούλμαν είναι: α) από το δημαρχείο (Χρ. Σμύρνης) στις 18:45 και β) από το γήπεδο (Άνω Πεύκη) στις 19:00.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ως εξής:

  • Στην Άνω Πεύκη κάθε Δευτέρα από 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ.
  • Στην Κάτω Πεύκη κάθε μέρα από 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 8022187 (1ο ΚΑΠΗ), 210 6120567 (2ο ΚΑΠΗ).

Υπεύθυνη μελών ΚΑΠΗ Πεύκης: Στέλλα Χατζηβασιλείου, τηλ. 6936 930877.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, που κρατιούνται για τα θέατρα και κάποιες εκδηλώσεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να εξαντληθούν οι θέσεις πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία για κάθε εκδήλωση. Όπως ενημερώνει το ΚΟΙΠΑΠ, στην κατάσταση συμμετοχής προηγούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ό,τι αφορά τη θεατρική παράσταση, ο Αντώνης Αντύπας, μετά την πολυετή πορεία του, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Εθνικό Θέατρο, ενώ τη μουσική της παράστασης συνέθεσε η Ελένη Καραΐνδρου.

Το έργο εκδόθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό το 1924, σε μια προσπάθεια του Ο΄ Νηλ να αναδιαμορφώσει το αμερικανικό θέατρο. Βαθιά επηρεασμένος τόσο από τον Άουγκουστ Στρίντμπεργκ (August Strindberg) όσο και από την αρχαία ελληνική τραγωδία, ο συγγραφέας συνθέτει ένα σύγχρονο ποιητικό δράμα, μια διασκευή του Ιππολύτου του Ευριπίδη, όπου η Φαίδρα ερωτεύεται τον γιο του συζύγου της, Θησέα.

Το έργο διαδραματίζεται στο αγρόκτημα του Εφραίμ Κάμποτ, μετανάστη από την Ιρλανδία, ο οποίος πασχίζει να στήσει τη ζωή του στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ. Εκεί ζει με τους τρεις γιους του, τον Πίτερ και τον Σιμεόν, από τον πρώτο του γάμο, και τον Ίμπεν, από τον δεύτερο. Η σκληρή δουλειά και η καταπίεση από τον δεσποτικό πατέρα, μετά την τρίμηνη απουσία του, θα ωθήσει τους δύο μεγαλύτερους γιους να μεταναστεύσουν στη «Γη της Επαγγελίας», η οποία, για την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, είναι η Καλιφόρνια. Στο κτήμα θα παραμείνει ο τρίτος γιος, ο Ίμπεν, ο οποίος θα ερωτευτεί τη νέα όμορφη σύζυγο του πατέρα, Άμπι.

Η συγκυρία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ερωτικού τριγώνου μέσα από το οποίο ο Ο΄ Νηλ θα αποτυπώσει τις υπαρξιακές του ανησυχίες και τις πολιτικές του αναζητήσεις. Σε αυτό το έργο καταφέρνει να μετατρέψει τους απλούς αγρότες σε σύμβολα του σύγχρονου κόσμου, οι οποίοι, όπως και οι ήρωες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, συνομιλούν διαρκώς με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet