Στις 28 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη του «δράκου» του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Στις 28 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη του «δράκου» του Αμαρουσίου

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του 30χρονου, που συνελήφθη τον Μάιο του 2016 για έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών, στην περιοχή του Αμαρουσίου, του επονομαζόμενου «δράκου» του Αμαρουσίου.

Στην αρχική εκδίκαση της υπόθεσης τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα βιασμού κατά των έξι γυναικών.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τα θύματα του 30χρονου, μεταξύ των οποίων και η γυναίκα που είχε καταφέρει να δει τα χαρακτηριστικά του δράστη, βοηθώντας την Αστυνομία στη σύλληψή του.

Κατά τη διαδικασία κατέθεσε και η μητέρα του δράστη, η οποία υποστήριξε ότι ο γιος της είναι άρρωστος και ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά τον χωρισμό από τη σύντροφό του. Ζήτησε δε συγγνώμη από τα θύματα του γιου της.

Ακόμη κατέθεσε ψυχολόγος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος «δεν είναι βιαστής, αλλά ένας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη, άτολμος και δειλός».

Η υπεράσπιση του 30χρονου ζήτησε από το δικαστήριο τη μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς επίσης και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet