Σ. Παπαμιχαήλ: Ψεύδεστε και λαϊκίζετε κ. Ζορμπά
Πολιτική

Σ. Παπαμιχαήλ: Ψεύδεστε και λαϊκίζετε κ. Ζορμπά

Ότι «ψεύδεται» και «λαϊκίζει» κατηγορεί τον τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ), Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Αφορμή η ανακοίνωση του κ. Σ. Παπαμιχαήλ για προσφυγή του τ. δημάρχου κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί ανάκλησης άδειας του καταστήματος «Da Vinci» στην οποία ο κ. Β. Ζορμπάς απάντησε και κάνει λόγο για «περίσσια θράσους» από πλευράς του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ.

Ο κ. Σ. Παπαμιχαήλ απαντά με την ακόλουθη ανακοίνωση:

H σιωπή του Ζορμπά

Η σιωπή του πρώην δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου κ. Β. Ζορμπά σχετικώς με τις πραγματικές αιτίες της προσφυγής του κατά της απόφασης που έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο (26.2.2017) για ανάκληση της άδειας της επιχείρησης Da Vinci που λειτουργεί στο δημοτικό ακίνητο «Κτήμα Σιστοβάρη» είναι εκκωφαντική.

Και από μία πλευρά, απολύτως δικαιολογημένη.

Διότι, τι να πει;

Ότι προσέφυγε κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (26.2.2017) απολύτως σύμφωνης με το κοινό αίσθημα και τους πολυετείς αγώνες των ενεργών πολιτών και των δημοτικών παρατάξεών τους, οι οποίοι απαιτούν σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος έναντι πάντων (erga omnes);

Ότι προσέφυγε κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απολύτως επιβεβλημένης και από λόγους πολιτικής ουσίας και από λόγους εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, όπως άλλωστε προέβλεπε η ίδια η άδεια που είχε χορηγηθεί στην επιχείρηση το 2007 και όλες οι εν συνεχεία ανανεώσεις της;

Ότι επί ένα χρόνο «εγκαλούσε» τη δημοτική Αρχή διότι δεν εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ γνώριζε ότι η σχετική νομική γνωμοδότηση που ζήτησε και έλαβε η παρούσα δημοτική Αρχή δεν ήταν δυνατόν να παρουσιασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων και όταν το θέμα ήλθε στις 26.2.2017 ο κ. Ζορμπάς απείχε από την ψηφοφορία;

Ότι χρησιμοποιεί τη διαδικαστική «νομιμότητα» κατά της τυπικής και ουσιαστικής νομιμότητας, με σκοπό να μην τηρηθεί ούτε τώρα η βούληση του δωρητή Σιστοβάρη, σε πλήρη και προφανή αντίθεση με τις αμετάκλητες αστικές αλλά και ποινικές δικαστικές αποφάσειςς

Διότι εάν δεν συγκροτούν νομιμότητα οι αμετάκλητες (αρεοπαγιτικές) δικαστικές αποφάσεις, αποτελούν άραγε νομιμότητα οι εναντίον της δικαστικής νομιμότητας προσφυγές του κ. Ζορμπά;

Είναι προφανές ότι ο κ. Ζορμπάς διατηρεί εντελώς προσωπική σχέση με τη νομιμότητα, όπως άλλωστε και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει ότι το θέμα Σιστοβάρη απετέλεσε παράγοντα καταλυτικού επηρεασμού των δημοτικών εξελίξεων, αφής ενεφανίσθη. Και προφανώς γνωρίζοντας περισσότερα από εμάς.    

Ο κ. Ζορμπάς με προσωπική εμπάθεια, οφθαλμοφανή ψεύδη και άκρατο λαϊκισμό επιχειρεί συστηματικά να εκτρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε λασπολογική κονίστρα, ενθυμούμενος επί παραδείγματι ότι διεγράφην από τον τότε δήμαρχο (2010), αποκρύπτοντας όμως ότι η διαγραφή μου αυτή αποτέλεσε τίτλο τιμής, διότι έγινε αμέσως μετά τη δημόσια αντίδραση όλων μας και του ιδίου του κ. Ζορμπά, λόγω της βομβιστικής έκρηξης σε κατάστημα νυκτερινής διασκέδασης στην οδό Αγίου Ιωάννου και τη θέση του τότε δημάρχου προ των ευθυνών του.

Και θυμήθηκε τη διαγραφή μου ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος διαγράφτηκε και διέσπασε την παράταξη του Αντώνη Σιδέρη, του οποίου ήταν αντιδήμαρχος, επιφέροντας με τη στάση του αυτή σοβαρότατο πλήγμα εναντίον του στις εκλογές του 2006.

Ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος μόλις εχθές κατηγορήθηκε δημόσια από εξέχοντα δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, στον οποίο πρότεινε τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς βεβαίως αυτός να την αποδεχθεί, για επανειλημμένη αθέτηση συμφωνιών και υπονόμευση της υποψηφιότητάς του στη Β΄ Αθηνών, χωρίς ο κ. Ζορμπάς να αντιλέξει το παραμικρό.

Ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος μόλις εχθές εξελέγη ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής με τη δεύτερη ψηφοφορία.

Είναι πραγματικά λυπηρό και πρωτοφανές, ότι το μόνο «έργο» που έχει να επιδείξει ως αντιπολίτευση είναι η διαρκής προσπάθειά του να υπονομεύσει ό,τι θετικό γίνεται, με «καταγγελίες» και «προσφυγές» παντού, επιχειρώντας να μεταμφιέσει την εμπάθειά του σε δήθεν διαφύλαξη της νομιμότητας, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, της οποίας πρώην και νυν στελέχη ήσαν και είναι πολιτικώς εγκαλούμενα για εγκατάλειψη καθήκοντος και ποινικώς διωκόμενα για διασπάθιση δημοτικού χρήματος.

Μήπως θέλει να αναφερθούμε σε ονοματεπώνυμα και πράξεις;

Είναι, τέλος, πραγματικά λυπηρό, ότι στο στόχαστρό του βρίσκεται μέχρι και ο… Θερινός Κινηματογράφος, ο οποίος λειτούργησε το 2015 και το 2016, για να ξεχαστεί προφανώς ότι αυτός δεν λειτούργησε επί δημαρχίας του το 2014.  

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη και κρίση. Και κυρίως ψήφο.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν.

Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet