Δεν ικανοποίησαν τον σύλλογο «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» οι απαντήσεις του Δήμου
Κοινωνία

Δεν ικανοποίησαν τον σύλλογο «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» οι απαντήσεις του Δήμου

Στα θέματα των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου επανέρχεται Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», που -όπως φαίνεται- δεν ικανοποιήθηκε από την πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Κόκκαλη (Σε διάλογο καλεί τον Σύλλογο «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» ο Β. Κόκκαλης), θεωρώντας ως άνευ νοήματος μία ακόμη συνάντηση με τους αρμοδίους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Από πότε τα παράπονα ενός Συλλόγου, με 41 χρόνια ενεργή δράση, ερμηνεύονται ως «μικροκομματικές πρακτικές» και μάλιστα από ένα αυτοδιοικητικό όργανο;

Η υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης είναι να ακούει τα προβλήματα μιας γειτονιάς και μάλιστα διά μέσου των εκπροσώπων της, τον Σύλλογο, και να προσπαθεί να τα επιλύσει.

Ο Δήμος μας με την απάντησή του:

  1. Καταργεί το υπόλοιπο αιρετό διοικητικό συμβούλιο, απευθυνόμενος μόνο στον πρόεδρο και τον γραμματέα, που είναι εξουσιοδοτημένοι από το καταστατικό να υπογράφουν τα έγγραφα.
  2. Παραπλανεί την κοινή εντύπωση για τα έργα του Δήμου, αναφερόμενος στο γήπεδο basket, για το οποίο όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς  θυμούνται πολύ καλά ότι το γήπεδο είχε παραδώσει ο ΟΕΚ στις Εργατικές από την αρχή της λειτουργίας του οικισμού. Το μόνο που έχει πράξει ο Δήμος είναι η ανακαίνιση (που ήταν υποχρέωσή του) και την οποία έχρησε ως «καινούργιο έργο του Δήμου». Επί πλέον διόρισε έναν εγκάθετο, που δηλώνει άστεγος, ως «φύλακα», ακατάλληλο και ενοχλητικό για τα κοινωνικά ήθη, ο οποίος χρησιμοποιεί τα αποδυτήρια ως κατοικία του.
  3. Το ΚΕΠ, που επικαλείσθε, δεν ήταν έργο για την ωφέλεια του οικισμού, αλλά για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του Δήμου, το οποίο έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια.
  4. Εξαντλεί τις αντοχές των οικιστών που ζουν εδώ και έναν χρόνο χωρίς φώτα στους κοινόχρηστους χώρους και που μόλις σήμερα ξεκίνησε η αποκατάστασή τους.
  5. Οι τρεις οδοκαθαριστές είναι ο εξής ένας, ανεπαρκής εκ του αποτελέσματος, διότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι γεμάτοι σκουπίδια!

Τι νόημα έχουν λοιπόν οι εκ νέου συναντήσεις, όταν ο κ. Κόκκαλης στις 19/12/2016, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, δήλωνε ότι μόνο με έργα θα απαντά ο δήμαρχος και η διοίκησή του. Όταν στις 24/01/2017, μας καλέσατε στο δημαρχείο να σας τα ξαναπούμε;

Ελπίζουμε να θυμάστε κι εσείς ότι οι εκλογές είναι μακριά και να μην ικανοποιηθούν προεκλογικά τα αιτήματά μας!

Τα έργα, λοιπόν, απαξιώνουν ή αξιώνουν έναν φορέα και όχι μόνον οι ιδέες. Άλλωστε δεν έχουμε κανένα παράπονο από την καλή σας διάθεση, ούτε από την ακουστικότητά σας! Ελπίζουμε να μην μείνουμε για μια ακόμα φορά σε αυτά!!!

Το Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet