Ανοιχτή επιστολή Λ. Μαγιάκη προς τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. Αμαρουσίου
Πολιτική

Ανοιχτή επιστολή Λ. Μαγιάκη προς τον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. Αμαρουσίου

Με ανοικτή του επιστολή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Παναγιώτη Βραχνό, όπως και στα νεοεκλεγέντα μέλη του προεδρείου, τον αντιπρόεδρο, Πέτρο Κούκουζα, και τη γραμματέα, Μαίρη Καρανάσιου.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η στήριξη της παράταξης προς την υποψηφιότητα του κ. Π. Βραχνού πρέπει να εκληφθεί ως προσωπικού χαρακτήρα και όχι ως συναίνεση προς την πολιτική της δημοτικής Αρχής.

Όπως σημειώνει ο κ. Λ. Μαγιάκης, η αποτίμηση του έργου του απερχόμενου προεδρείου κρίνεται συνολικά θετική, ωστόσο διατυπώνει συγκεκριμένες ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεσμεύονται να στηρίξουν οποιαδήποτε θετική ενέργεια του προεδρείου η οποία κινείται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι σταθερός στόχος της Ενότητας.

Στην ανοιχτή επιστολή σημειώνεται:

Η συντονιστική επιτροπή της παράταξης θα ήθελε να σας συγχαρεί για την εκλογή σας στο προεδρείο του Δ.Σ. του Δήμου Αμαρουσίου κατά τις δημαιρεσίες της 5-3-2016 και να σας ευχηθεί καλή επιτυχία και δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.

Ταυτόχρονα, θα ήθελε να ευχαριστήσει και το απερχόμενο προεδρείο, τους κ.κ. Επ. Γαρδέλη, Δ. Κουτσουβέλη, Γ. Κορομπίλη για τη συμβολή τους στις εργασίες του Δ.Σ. κατά την προηγούμενη περίοδο, η οποία αποτιμάται συνολικά ως θετική.

Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι στήριξαν ομόφωνα και τις τρεις υποψηφιότητες.

Η στήριξη αυτή είναι προσωπικού χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως συναίνεση στην πολιτική της δημοτικής Αρχής την οποία και αντιπολιτευόμαστε σύμφωνα με τις αρχές και το εκλογικό μας πρόγραμμα.

Κρίνουμε όμως απαραίτητο να σας γνωρίσουμε και τις ενστάσεις που κατά καιρούς είχαμε διατυπώσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας και να σας καλέσουμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή τους:

  • Το προεδρείο δεν λειτούργησε συλλογικά. Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας δεν συμμετείχαν στη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης
  • Σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα (π.χ. Προϋπολογισμός, Ισολογισμός, Επιχειρησιακό) οι εισηγήσεις δίνονταν λίγες ώρες πριν από το Δ.Σ. χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στη μειοψηφία να τις μελετήσει.
  • Σοβαρής σημασίας θέματα συζητούντο στο τέλος και όχι στην αρχή των συνεδριάσεων του Δ.Σ., υπό καθεστώς κόπωσης.
  • Οι φάκελοι των εισηγήσεων δεν ήσαν πάντα ενημερωμένοι με όλα τα σχετικά.
  • Δεν αποστέλλονταν τακτικά τα πρακτικά του Δ.Σ.
  • Γινόταν κατάχρηση του δικαιώματος του κ. δημάρχου σε ότι αφορά το περιεχόμενο, τον χρόνο και το ύφος των παρεμβάσεών του χωρίς καμία υπόδειξη από πλευράς προέδρου, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες διαμαρτυρίες μας και την υποχρέωση του, κατά Νόμο, να τηρεί την ευταξία των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρενέβη για την τήρηση της δημοκρατικής τάξης σε ότι αφορά τα δικαιώματα της μειοψηφίας συγκεκριμένα:

  • Δεν φρόντισε ώστε ο ιστοχώρος του Δήμου να φιλοξενεί τις ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων και όχι αποκλειστικά αυτές της δημοτικής Αρχής και των λοιπών συλλογικοτήτων στις οποίες πρόεδρος είναι ο κ. δήμαρχος (ΚΕΔΕ, ΙΣΑ, ΕΔΔΥΠΠΥ κ.λπ.).
  • Το γραφείο παρατάξεων που παραχωρήθηκε είναι υποβαθμισμένο χωρίς στοιχειώδεις ευκολίες και είναι ανάγκη να αντικατασταθεί με άλλο ως ένδειξη σεβασμού στα δικαιώματα της μειοψηφίας.
  • Παρά τις προτάσεις μας δεν συγκροτήθηκαν επιτροπές εργασίας του Δημοτικού Συμβουλίου για σημαντικά θέματα της πόλης (Πολεοδομικά, Διαχείριση Απορριμμάτων κ.λπ.), όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.

Με την ευκαιρία και δεδομένου ότι η δημοκρατία, πλην άλλων, υπηρετείται και από τους συμβολισμούς, διατυπώνουμε την πρόταση να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα εξειδικεύσει το ισχύον εθιμοτυπικό πρωτόκολλο σχετικά με την παρουσία του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων, των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, εκπροσώπων του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων άλλων πόλεων.

Σταθερός στόχος μας παραμένει η ανύψωση του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα. Σε αυτά τα πλαίσια οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας θα στηρίξουν κάθε θετική σας ενέργεια.

Για τη συντονιστική Επιτροπή

Λ. Μαγιάκης

Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, επικεφαλής παράταξης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet