Συναντήσεις ΚΕΔΕ με τους αιρετούς της Τ.Α. για τον «Καλλικράτη»
Αυτοδιοίκηση

Συναντήσεις ΚΕΔΕ με τους αιρετούς της Τ.Α. για τον «Καλλικράτη»

Κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα ξεκινά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μαζί με επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Στόχος των συναντήσεων είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α΄ Βαθμού και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που, όπως ενημερώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σε δημοτικό χώρο. Συνέντευξη Τύπου: 16.30. Γενική Συνέλευση: 18.30.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ιωάννινα: Περιφέρεια Ηπείρου.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Στο ξενοδοχείο «Αστέρας». Συνέντευξη Τύπου: 12.00. Γενική Συνέλευση: 13.00.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Τρίπολη: Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο ξενοδοχείο «Αποστολοπούλειο». Συνέντευξη Τύπου: 10.30. Γενική Συνέλευση: 11.00.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας. Στο ξενοδοχείο «Grand Hotel». Συνέντευξη Τύπου: 12.00. Γενική Συνέλευση: 13.00.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Καμμένα Βούρλα: Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αθήνα: Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης. Στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Σε σχετικό μήνυμά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει τα εξής:

«Η τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για εμάς χωρίς εμάς πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους. Ήρθε η ώρα για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων, από την κεντρική κυβέρνηση προς την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Αυτοδιοίκηση κομματικό λάφυρο κανενός. Η ΚΕΔΕ επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet