Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους κάλεσε τους μαθητές Λυκείου ο Στ. Ράμφος
Κοινωνία

Να ξεπεράσουν τον εαυτό τους κάλεσε τους μαθητές Λυκείου ο Στ. Ράμφος

Τις ιδέες του σ’ έναν ζωντανό διάλογο με τους μαθητές των Λυκείων Λυκόβρυσης – Πεύκης ξεδίπλωσε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκης.

Η αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήταν κατάμεστη, ενώ οι μαθητές -με τις τολμηρές ερωτήσεις τους- έθεσαν τους προβληματισμούς τους για το αύριο και τις εξελίξεις στη χώρα μας. Η δε προτροπή του Στέλιου Ράμφου προς τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου ήταν ξεκάθαρη: «Ξεπεράστε τον εαυτό σας». Φράση που ακούστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του εποικοδομητικού διαλόγου των μαθητών με τον φιλόσοφο, σε μία συζήτηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες και στην οποία δεν έμειναν αμέτοχοι και οι προβληματισμένοι με την εποχή μας ενήλικες που παρευρίσκονταν στη συζήτηση.

Η συζήτηση προκλήθηκε με αφορμή το καινούργιο βιβλίο του Έλληνα φιλοσόφου µε τίτλο «Πολιτική από στόµα σε στόµα», στο οποίο -με τρόπο σύντοµο και αποφθεγµατικό- αποτυπώνει τις αντιδράσεις του στη σειρά των γεγονότων που καλύπτουν την περίοδο 2014-2016.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, παρέστη στη συζήτηση και προλόγισε τη διεξαγωγή της, ευχαριστώντας τον Στέλιο Ράμφο για τη δημιουργική διάθεσή του να κουβεντιάσει με τους μαθητές του Δήμου πάνω στις ανησυχίες και στους σημερινούς προβληματισμούς τους. Αμέσως μετά την εκδήλωσε, ο δήμαρχος δήλωσε:

«Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος αποτελεί έναν από τους καλύτερους δασκάλους των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων. Από τις χαρακτηριστικές φράσεις του που πρέπει να κρατήσουμε από τη σημερινή μας κουβέντα είναι η ακόλουθη: “Δεν πρέπει να αναζητούμε το καλύτερο, αλλά το ανώτερο”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet