Θα αρνηθεί το νέο προκλητικό «δωράκι» το πολιτικό προσωπικό της χώρας;
Ενυπόγραφα

Θα αρνηθεί το νέο προκλητικό «δωράκι» το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

Τη ίδια στιγμή κατά την οποία στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι πολίτες διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, μεγάλη μερίδα συνταξιούχων βλέπουν τις συντάξεις τους να «πετσοκόβονται», η πλειονότητα των εργαζομένων απασχολούνται σε συνθήκες «μεσαίωνα» και η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα οδηγείται στο «εκτελεστικό απόσπασμα», οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ. φρόντισαν ν’ απαλλάξουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας από τον αυξημένο συντελεστή 8% που ίσχυε για το καθεστώς της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και το οποίο εφαρμοζόταν επί των εισοδημάτων τους από όλες τις πηγές. Το αποτέλεσμα είναι για κάποιες από αυτές τις κατηγορίες ευνοημένων πολιτών να προκύπτουν απαλλαγές που φθάνουν τα 2.000 ευρώ.

Οι δικαιολογίες του υπουργείου Οικονομικών ότι με τον νέο νόμο η φορολογία έγινε δικαιότερη, και για τα πολιτικά πρόσωπα ισχύει ό,τι για όλους, δηλαδή ελαφρύνθηκαν ή επιβαρύνθηκαν ανάλογα με το συνολικό εισόδημά του, μόνο χαμόγελα προκαλούν, όταν δεν εξοργίζουν. Εκτός κι αν ισχύουν και για όλους τους άλλους πολίτες, για παράδειγμα, οι υπέρογκες και εξοργιστικές απολαβές των Ελλήνων βουλευτών -με βάση τα δεδομένα των μισθών στη χώρα- ή οι πάμπολλες παροχές που απολαμβάνουν και δεν το γνωρίζουμε…

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του πολιτικού προσωπικού της χώρας (άλλος ευφημισμός αυτός, αφού με τέτοιες αμοιβές μάλλον για πολιτικά αφεντικά μιλάμε) δεν είναι «εφεύρημα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. αλλά πάγια τακτική των ελληνικών κυβερνήσεων. Πάντοτε κι ανεξάρτητα των οικονομικών συνθηκών που ίσχυαν για το «πόπολο», η ελληνική Βουλή έβρισκε αφορμές και τρόπους ν’ αυξήσει τα οφέλη των προνομιούχων μελών της. Ίσως για να μας πείσει ότι το έργο που προσφέρουν είναι ανυπολόγιστα σημαντικό, κάτι το οποίο -ούτως ή άλλως- διαπιστώνουμε καθημερινά τα τελευταία περίπου επτά μνημονιακά χρόνια!

Θα υπάρξουν, άραγε, πολιτικά πρόσωπα που θα αποδείξουν στην πράξη 
ότι διαφωνούν με τη νέα απαλλαγή που ψηφίστηκε υπέρ τους 
ή θα αρκεστούν στις... προφορικές καταγγελίες τους;

 

Το όλο θέμα, εάν δεν ήταν απαράδεκτο, θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό, καθώς μοιάζει πολύ με την άλλη υπόθεση, που διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας έδωσε προαγωγή στον εαυτό του, πριν υποβάλει αίτηση παραίτησης προς συνταξιοδότηση, αυξάνοντας το εφάπαξ που θα έπαιρνε κανονικά κατά… μόλις 100.000 ευρώ. Χρήματα που, κατά πάσα πιθανότατα θα λάβει, χωρίς «ν’ ανοίξει ρουθούνι».

Το ν’ αντιπαραβάλλουμε τις παραπάνω τακτικές με το ό,τι συμβαίνει με την πλειονότητα των υπολοίπων πολιτών αυτής της απίθανης χώρας, μάλλον είναι περιττό, αφού ο καθένας που διαβάζει το παρόν άρθρο θα έχει εκατοντάδες περιπτώσεις που θα μπορούσε ν’ αναφέρει.

Εκείνο που, ίσως, θα είχε νόημα είναι να καταγράψουμε πόσοι από αυτούς που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τη νέα απαλλαγή στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, θα σπεύσει ν’ αρνηθεί το οικονομικό όφελος που προκύπτει από αυτήν. Γιατί καλά είναι τα λόγια και οι καταδικαστικές ανακοινώσεις, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα έργα. Και ο τρόπος να το πράξουν είναι εξαιρετικά απλώς. Με μια απλή κατάθεση του επιπλέον ποσού που θα λάβουν στον λογαριασμό ενός ιδρύματος που βοηθά αναξιοπαθούντες πολίτες ή -ακόμη συμβολικότερα- ως δωρεά στο κοινωνικό ταμείο του Δήμου όπου διαμένουν, προκειμένου να δοθεί σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Έτσι απλά και γενναιόψυχα.

Πραγματικά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα το τολμήσουν και με μεγάλη χαρά, σε ό,τι αφορά στον Βόρειο Τομέα Αττικής, να τους κάνουμε βασική είδηση στο «Ε». Γιατί αυτό όντως θα αποτελεί μεγάλη είδηση αφού θα αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι υπάρχει ακόμη «τσίπα» σε ένα κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet