Το Γηροκομείο Αθηνών επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ερμ. Κυπριανίδου
Περιφέρεια Αττικής

Το Γηροκομείο Αθηνών επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ερμ. Κυπριανίδου

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου, συνοδευόμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους, Θανάση Αλεξίου και Μαρία Αναλογίδου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Κατά την επίσκεψή της στο Γηροκομείο η αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης, όπως κλινοσκεπάσματα και είδη υγιεινής, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους των περιπτέρων, όπου συνομίλησε με φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση στο ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το Γηροκομείο λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση, η οποία ορίστηκε μετά την απομάκρυνση της προηγούμενης διοίκησης, κατόπιν καταγγελιών για κακοδιαχείριση. Η νέα διοίκηση καταβάλλει, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, προσπάθειες για εξυγίανση του Γηροκομείου και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το Γηροκομείο Αθηνών, που λειτουργεί από το 1864 με μακρά διαδρομή στην Κοινωνική Πρόνοια της Τρίτης Ηλικίας, οφείλει να αποτελεί φορέα παροχής κοινωνικού έργου μείζονος σημασίας, καθώς βάσει του καταστατικού του το 50% των φιλοξενούμενων θα έπρεπε να είναι άποροι, ενώ διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, η αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, στις συνομιλίες της τόνισε ότι ο Κεντρικός Τομέα Αθηνών και η ίδια προσωπικά, όχι μόνο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις, αλλά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του Γηροκομείου, όπως έχει πράξει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της.

Σε δήλωσή της η Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε τα εξής: «Η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει πολλαπλή σήμανση. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στην εξυγίανση του μεγάλου αυτού κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού σωματείου της χώρας και στην εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Τρίτη Ηλικία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καθώς αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet