Η ΚΕΔΕ ενημερώνει για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ ενημερώνει για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα).

Αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου είναι το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών, το οποίο χρηματοδοτεί η ΚΕΔΕ και το υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου θα δοθούν στοιχεία του Α΄ και Β΄ κύκλου δωρεάν μαστογραφιών.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η διάθεση κινητής μονάδας μαστογράφου, η οποία υποστηρίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και περιοδεύει σε Δήμους της χώρας, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που, για οικονομικούς ή γεωγραφικούς λόγους, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση.

Βασικός στόχος του προγράμματος, εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου είναι η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet