Τ. Μαυρίδης προς Κ. Μπαλδεράνο: Θα τα πούμε στο δικαστήριο για τις αναθέσεις
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης προς Κ. Μπαλδεράνο: Θα τα πούμε στο δικαστήριο για τις αναθέσεις

Σε μια σοβαρή καταγγελία κατά του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Κώστας Μπαλδεράνος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.

Ειδικότερα, ο κ. Κ. Μπαλδεράνος υποστήριξε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία που έχει λάβει από τον κ. Τάσο Μαυρίδη τρεις απευθείας αναθέσεις, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν «φιλικά ή και συγγενικά πρόσωπα» του δημάρχου. Μάλιστα, ρώτησε τον τελευταίο εάν ανάμεσα στους εταίρους της συγκεκριμένης εταιρείας υπάρχει πρόσωπο που χρηματοδότησε τον προεκλογικό αγώνα του κι αν το πρόσωπο αυτό εμπλέκεται και στη νέα επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Μαυρίδη.

Ο κ. Μπαλδεράνος, αφού χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως ζήτημα «ηθικής, διαπλοκής και αδιαφάνειας», πρόσθεσε ότι θα προσφύγει σε κάθε αρμόδιο όργανο για να διαπιστώσει εάν υπάρχει ενδεχόμενο από τις συγκεκριμένες αναθέσεις να προκύπτουν «κατατμήσεις έργων», ενώ κατέληξε προκαλώντας τον δήμαρχο ν’ απαντήσει στις καταγγελίες του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχει τον τίτλο του «δημάρχου της αδιαφάνειας».

Πριν απαντήσει ο δήμαρχος στις καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, παρέμβαση επί του θέματος έκαναν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, με πρώτον τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευάγγελο Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε ότι οι εν λόγω αναθέσεις είναι αναρτημένες στη «Διαύγεια» και έχουν γίνει σύμφωνα με ό,τι προβλέπει η νομοθεσία.

Τον ακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Παναγιώτης Πανταζής, ο οποίος μίλησε για «θρασύτητα» του κ. Μπαλδεράνου, τονίζοντας ότι στο παρελθόν, όταν ο τελευταίος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, «κανείς δεν του συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο», όταν με επιλογές του (σ.σ.: αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μελέτη για τη Λ. Ειρήνης) προέβη σε πράξεις που ζημίωσαν τον Δήμο.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Νικολιδάκης αναρωτήθηκε από πότε ποινικοποιήθηκαν οι απευθείας αναθέσεις και ζήτησε να μάθει σε ποιο ακριβώς σημείο έχει γίνει υπέρβαση από τα όσα ορίζει ο νόμος.

Τέλος, εκ μέρους πάντα της πλειοψηφίας, ο κ. Αντώνιος Τσελέντας είπε ότι ορισμένοι επιχειρούν «να πυροδοτήσουν το κλίμα», αφήνοντας υπονοούμενα, χωρίς στοιχεία, ότι «κάτι έγινε».

Στον αντίποδα, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη υποστήριξε ότι, εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, προκύπτει θέμα «μείζονος ηθικής τάξεως», καθώς «ακόμη κι αν δεν προκύπτει νομικό ασυμβίβαστο, προκύπτει σίγουρα ηθικό ασυμβίβαστο», ενώ αναρωτήθηκε εάν ο δήμαρχος «θ’ απαντήσει σε όσα ακούστηκαν ή θα επιλέξει, για άλλη μια φορά, την τακτική της σιωπής – απαξίωσης του Σώματος».

Δήμαρχος: Θα κληθείτε ν’ αποδείξετε τις καταγγελίες σας κ. Μπαλδεράνο

Ο δήμαρχος έλαβε τελευταίος τον λόγο για το θέμα και ξεκίνησε ξεκαθαρίζοντας ότι η όλη υπόθεση θα λάβει και δικαστική διάσταση. «Η απάντηση θα δοθεί, όχι μόνο εδώ, αλλά και στις δικαστικές αίθουσες, όπου ο καθένας θα κληθεί να αποδείξει τα όσα λέει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης, ενώ αναφέρθηκε σε νέο σχέδιο «πολιτικής εξόντωσής» του, μέσω προσπαθειών να θιγούν «η τιμή και υπόληψή» του.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όποια απευθείας ανάθεση έχει γίνει από τον ίδιο «γίνεται πάντα με νόμιμες διαδικασίες», ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει συγγενική του σχέση με κάποιον από τους εταίρους της τεχνικής εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση (σ.σ.: στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο κ. Μπαλδεράνος, λέγοντάς του ότι στην εταιρεία συμμετέχει ο κουμπάρος του κ. Μαυρίδη).

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος τόνισε ότι στα όσα χρόνια ασχολείται με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ουδείς μπορεί να του βρει κάτι μεμπτό, ενώ η επαγγελματική του δραστηριότητα ασκείται σε άλλον Δήμο και δεν σχετίζεται, «ούτε αμέσως, ούτε εμμέσως» με τα συμφέροντα του τελευταίου.

Τέλος, περνώντας στην αντεπίθεση, ο κ. Μαυρίδης είπε ότι κατηγορείται από ανθρώπους οι οποίοι «έκαναν αναθέσεις μεγάλων έργων σε εταιρείες με εκπτώσεις μόλις 7%». Αναφορά η οποία εξόργισε τον επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχο Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος είπε ότι έχει προκαλέσει πολλές φορές τον δήμαρχο να προσφύγει όπου θέλει για το θέμα των εκπτώσεων, «για ν’ αποφύγει την ξεφτίλα του, αλλά δεν το κάνει, γιατί δεν έχει τσίπα».

Τελικώς, η συζήτηση για το όλο θέμα έκλεισε με την επανάληψη της προτροπής – προειδοποίησης του κ. Μαυρίδη προς τον κ. Μπαλδεράνο να αποδείξει δικαστικώς τα καταγγελλόμενά του και την κατάθεση από τον τελευταίο στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου των εγγράφων που -κατ’ αυτόν- αποδεικνύουν τα όσα καταγγέλλει.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet