Γ. Πατούλης: Σταματήστε να κρύβεστε και πάμε σε debate κ. Σκουρλέτη
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Σταματήστε να κρύβεστε και πάμε σε debate κ. Σκουρλέτη

«Να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει σε δημόσιο debate» κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και την αλλαγή του «Καλλικράτη».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι «η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και η αλλαγή του “Καλλικράτη” είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να χωρέσει στα “κομματικά καλούπια” που επιχειρεί να τη βάλει ο κ. Σκουρλέτης».

Αναφερόμενος σε σημερινή παρουσία του υπουργού στη Βουλή κατά την οποία ο υπουργός εμφανίστηκε υπέρ της απλής αναλογικής, ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «ο υπουργός απέδειξε αυτά που λέμε όλο αυτό το διάστημα, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι η απλή αναλογική» και πρόσθεσε ότι «για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της λειτουργικής αυτοτέλειας και της οικονομικής ανεξαρτησίας των Δήμων, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Κι όχι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος που εξυπηρετεί αποκλειστικά μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Τέλος, σε κατηγορίες που εξαπέλυσε ο υπουργός προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι «απέδρασε» από τον διάλογο για τον «Καλλικράτη», ο τελευταίος απαντά:

«Η ΚΕΔΕ καλεί τον κ. υπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να δημοσιοποιήσει επιτέλους τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης, για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

»Για μια ακόμη φορά τον προκαλώ σε δημόσιο debate, στην κρατική τηλεόραση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet