Για πρώτη φορά ο ΕΔΣΝΑ συντονιστής εταίρος σε πρόγραμμα με ευρωπαϊκούς πόρους
Περιφέρεια Αττικής

Για πρώτη φορά ο ΕΔΣΝΑ συντονιστής εταίρος σε πρόγραμμα με ευρωπαϊκούς πόρους

Την τρίτη θέση, επί συνόλου 276 προτάσεων που πέρασαν στην τρίτη φάση αξιολόγησης, απέσπασε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ), υποβάλλοντας για πρώτη φορά πρόταση χρηματοδότησης ως συντονιστής εταίρος σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι αρχικά είχαν υποβληθεί 384 προτάσεις.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη Διαδραστικής Πλατφόρμας σε βαλκανικό επίπεδο, προκειμένου κάποια είδη χρήσιμων αποβλήτων, που έχουν αξία, να μην οδηγούνται προς ταφή ή σε μονάδες επεξεργασίας για καταστροφή, αλλά να επαναχρησιμοποιούνται από φορείς που θέλουν να τα αξιοποιήσουν ως ύλη για τις δραστηριότητές τους.

Η συμμετοχή στο σχήμα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας προωθεί τη διάχυση της τεχνογνωσίας και του αποτελέσματος του προγράμματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα η συμμετοχή του εργαστηρίου Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξασφαλίζει την ανάπτυξη των βέλτιστων πρακτικών και μεθόδων για την εγκαθίδρυση ενός τέτοιου συστήματος, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Συνδέσμου.

Το έργο έχει τίτλο «SWAN – a digital Solid Waste reuse plAtform for BalkaN», ενώ επισημαίνεται ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» του διακρατικού Προγράμματος «Βαλκανικής – Μεσογείου» (Balkan – Mediterranean) της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020. Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στα 1.010.000,00 ευρώ και το έργο θα έχει διάρκεια δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του ΕΔΣΝΑ για τη δημιουργία ενός έργου τέτοιου βεληνεκούς και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης ως συντονιστή εταίρου είναι προϊόν της εργασίας του στελεχιακού δυναμικού του Συνδέσμου, με την επιστημονική υποστήριξη των μελών του εργαστηρίου Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet