Πλήθος κόσμου στην παρέλαση μαθητών στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση μαθητών στον Δήμο Πεντέλης

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών στον Δήμο Πεντέλης στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821 σήμερα, Σάββατο 25 Μαρτίου 2017.

Στον χαιρετισμό του προς τους πολίτες ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σημείωσε:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Γιορτάζουμε σήμερα τη σημαντικότερη ημέρα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Την ημέρα που οι για  τετρακόσια χρόνια σκλαβωμένοι Έλληνες βρήκαν τη δύναμη να δηλώσουν στην ανθρωπότητα και στον βάρβαρο Τούρκο κατακτητή «Ελευθερία ή Θάνατος»:

Αποδεικνύοντας τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Αναδεικνύοντας τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

Θέτοντας την Ελευθερία πάνω από το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Κάνοντας την ύλη, την ισχύ και τους αριθμούς, μικρούς μπροστά στις ψυχικές δυνάμεις της ιστορίας, του δίκαιου, της ελπίδας, της ελευθερίας.

Σήμερα παρά ποτέ η γιορτή αυτή δίνει μηνύματα για την κοινωνία μας που χτυπημένη ύπουλα, λαβωμένη και ανελεύθερη και από τα δικά της λάθη, ψάχνει να βρει τον δρόμο της με ότι την διάβρωσε και την πλήγωσε, δίνοντας την εικόνα ότι οι προσπάθειες απεγκλωβισμού από την κατάσταση αυτή την οδηγούν βαθύτερα στον βούρκο από τον οποίο πασχίζει να βγει.

Αγαπητοί μου συμπολίτες το σύμβολο της Λευτεριάς του νεότερου Έλληνα, η Επανάσταση του 1821 με τα μεγάλα και διαχρονικά του μηνύματα δείχνει τον δρόμο για την απελευθέρωση και από τα σημερινά μας αδιέξοδα.

Δύναμη ψυχής και λειτουργία με βάση τις αναλλοίωτες αρχές και αξίες της φυλής μας.

Ανάδειξη αρχηγών που θα γίνονται ολοκαύτωμα για την επίτευξη της εθνικής αποστολής που τους ανατίθεται.

Συντεταγμένη λειτουργία όλων μας με βάση το καθήκον το αίσθημα ευθύνης, την στήριξη του συνανθρώπου μας που δοκιμάζεται, την αξιοκρατία, την πρόταξη του Εμείς στο Εγώ, την προσφορά, την ανιδιοτέλεια, την καθαρότητα, του σεβασμού των θεσμών.

Είναι ανάγκη η σημερινή ημέρα να αποτελέσει την απαρχή για την άλλη Ελλάδα που όλοι θέλουμε και επιζητούμε.

Είναι παράλογο εμείς οι Έλληνες, οι απόγονοι της φυλής που δίδαξε τον κόσμο πολιτισμό, Δημοκρατία και επιστήμες, φωλιασμένοι στην ευλογημένη αυτή γωνιά του πλανήτη, ανελεύθεροι και εθνικά μειωμένοι, να έχουμε εγκαταλείψει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας σε αυτούς που βγάλαμε απ΄ τις σπηλιές, σε αυτούς που η ανθρωπιστική τους βαρβαρότητα συγκλόνισε και συγκλονίζει την ανθρωπότητα, σε αυτούς που διδάξαμε πολιτισμό και επιστήμες.

Η λύση δεν είναι έξω από την πατρίδα μας, είναι εδώ στο σπίτι μας, στο σχολείο μας, στην κοινωνία μας, στον τόπο μας είναι στην αλλαγή σκέψης και λειτουργίας όλων μας.

Είναι ανάγκη να επαναεγκαταστήσουμε στις ψυχές μας και στις ψυχές των παιδιών μας εθνική λειτουργία με φιλοπατρία και αίσθημα αγάπης, ευθύνης και προσφοράς για τον τόπο.

Πειθαρχημένη και εθνικά συντεταγμένη λειτουργία σε μία κοινωνία που φαίνεται να έχουν χαθεί ή να μην στηρίζονται όσο πρέπει η ασφάλεια, ο σεβασμός, τα πρότυπα, η αξιοκρατία, η υγεία, η παιδεία.

Να στηρίξουμε την εθνική μας παραγωγή, τη δουλειά, τον επαγγελματισμό, την ικανότητα, την ανιδιοτέλεια, την καθαρότητα επιδιώκοντας το κοινωνικό ανακάτεμα να αναδείξει τους κοινωνικούς ταγούς και όχι τα ονόματα τα συστήματα και τα ΜΜΕ.

Το κρίνω και το λέω ίδιο της φυλής μας προάγουν πολλές φορές τη σκέψη, αλλά το κάνω παράγει.

Αγαπητοί μου συμπολίτες η Επανάσταση του 1821 είχε στη διαδρομή της και αυτή τα σκιερά της σημεία. Τα σημεία που αναδεικνύουν τα κύρια ελαττώματα της φυλής μας, το εγώ, την ιδιοτέλεια, τον φθόνο, τον διχασμό, τον κομματοκεντρισμό. Με αυτοκριτική και πατριωτική σκέψη και λειτουργία μπορούμε και πρέπει να τα ξεπεράσουμε.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες, η Ελλάδα της μεγαλειώδους ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής, σφραγίδα δημοκρατίας, ηρωισμού και πολιτισμού για την ανθρωπότητα, απειλείται στην εθνική και χριστιανική της ταυτότητα, από έναν οργανωμένο πόλεμο συμφερόντων και από εσωτερική ανοργάνωτη, διχαστική αναξιοκρατική κατάσταση που έφεραν την πατρίδα μας να βρίσκεται μόνη στην επίλυση των μεγάλων της προβλημάτων στο εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σήμερα η πατρίδα μας σύρεται σε Eurogroup διαπραγματεύεται τις αποφάσεις της για τις δομές, πληρωμές και λειτουργίες της, νουθετείται και χειραγωγείται σε πνεύμα εθνικής ταπείνωσης με μειωμένη την εθνική της αξιοπρέπεια, με απαράδεκτη κριτική απαξίωση γιατί μπήκε με λάθη της στον λάκκο που την έσπρωξαν.

Τέτοιες είναι πάντοτε οι ώρες που ο Έλληνας αναγεννιέται από την τέφρα του με ενότητα, δουλειά και μπροστάρηδες ικανούς και Έλληνες.

Η 25η Μαρτίου 1821 μας δείχνει τον δρόμο για την επιτυχία, ας τον προχωρήσουμε «όλοι μαζί» απόγονοι της βαριάς ελληνικής κληρονομιάς, συνεχιστές της ένδοξης ελληνικής ιστορίας, ευλογημένοι απόγονοι του 1821.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet