Με ένα διήμερο μνήμης & παράδοσης τιμήθηκε η 25η Μαρτίου στο Ηράκλειο
Κοινωνία

Με ένα διήμερο μνήμης & παράδοσης τιμήθηκε η 25η Μαρτίου στο Ηράκλειο

Με ένα διήμερο μνήμης, τιμής και παράδοσης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιόρτασε και φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις άνοιξαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ιερό Μνημείο Πεσόντων, στην πλατεία Αγίου Λουκά, για να κορυφωθούν με την παρέλαση των σχολείων, των σωματείων και των συλλόγων της πόλης, επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, το πρωί του Σαββάτου 25 Μαρτίου.

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και τον ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ) για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Δήμος και ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ – 21 ΟΤΑ) διοργάνωσαν βραδιά παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από τις πόλεις των Βορείων Προαστίων, ανάμεσά τους ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής και ο Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη.

Αναφορικά με την εθνική επέτειο ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε:

«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει για όλους εμάς τους Έλληνες έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Δεν είναι μόνο η υπενθύμιση των θυσιών και των κατορθωμάτων των προγόνων μας που κέρδισαν την εθνική μας ανεξαρτησία. Είναι και η διαρκής υπενθύμιση ότι οι έννοιες της αλληλεγγύης και της ομοψυχίας πρέπει να μας οδηγούν σε κάθε εποχή. Εύκολη ή δύσκολη.

»Αυτές οι έννοιες πρέπει να παίρνουν σάρκα και ουσία όχι μόνο στο μεγάλα, αλλά και στα μικρά, τα καθημερινά. Στις αποφάσεις που κάνει ο καθένας από εμάς για να κάνει την καθημερινότητα του καλύτερη, στις αποφάσεις που παίρνουμε όλοι μαζί, σαν πολίτες, Δήμος και κράτος, για να κάνουμε τη ζωή όλων μας καλύτερη.

»Μόνο έτσι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το πραγματικό νόημα της Εθνικής μας Επετείου. Όταν με το καθημερινό μας έργο, αποδεικνύουμε ότι βρισκόμαστε στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”.

»Σε μια κοινή πορεία αξιοπρέπειας, δουλειάς και προκοπής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet