Οικονομικός άθλος στην Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

Οικονομικός άθλος στην Περιφέρεια

Μια πρώτη εικόνα από τον απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής σε οικονομικό επίπεδο πήραν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Σώματος. Ο συνολικός απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2013 θα πραγματοποιηθεί σε ειδική δημόσια συνεδρίαση την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε σχετικά: «Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τον αναλυτικό απολογισμό των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας Αττικής για το 2013. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο μόνος δημόσιος φορέας που έχει να παρουσιάσει αποθεματικό που φτάνει τα 313 εκατομμύρια ευρώ. Πραγματικός άθλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε υποστεί περικοπές στους πόρους μας της τάξης του 67%. Το αποθεματικό αυτό δεν προέκυψε τυχαία, αλλά είναι το αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης, της απόλυτης διαφάνειας, της σκληρής και συλλογικής δουλειάς. Το αποθεματικό αυτό δείχνει την επιτυχία του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν αποτελεί επιτυχία του ενός. Τα χρήματα αυτά είναι όλα κωδικοποιημένα σε έργα και λειτουργίες της Περιφέρειας Αττικής».

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή τριγώνου Φραγκοπούλου στον Δήμο Κηφισιάς, οι οποίες περιλαμβάνουν γήπεδα ποδοσφαίρου και κολυμβητήριο. Το έργο με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο σε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, αφού ευχαρίστησε με θερμά λόγια το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη θετική του στάση, τόνισε: «Με τη σημερινή σας απόφαση δικαιώνετε έναν αγώνα δρόμου που κάνει ο Δήμος μας από τη δεκαετία του ’70 για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή. Οι αθλητικές υποδομές της Κηφισιάς είναι υποδεέστερες πολλών Δήμων της Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο γίνεται σε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου μας και θα αποτελέσει ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο για τη νεολαία της περιοχής. Τέλος, κ. περιφερειάρχη, σας εύχομαι καλή επιτυχία, εάν αποφασίσετε να είστε και πάλι υποψήφιος».

Ο κ. Γ. Σγουρός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τα θετικά σχόλιά του και πρόσθεσε: «Όπως διαθέσαμε 180 εκατομμύρια ευρώ για τη Δυτική Αθήνα σε σημαντικά έργα, αντιπλημμυρικά, οδοποιίας, αναπλάσεων, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, κοινωνικών υποδομών, έτσι διαθέτουμε σήμερα 10 εκατομμύρια και στον Δήμο Κηφισιάς. Οι δράσεις αυτές δεν είναι αποσπασματικές, αλλά απαντούν στα αιτήματα των Δήμων και έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και μάλιστα σε υποβαθμισμένες περιοχές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet