Μετ’ εμποδίων η φοίτηση προσφυγόπουλων στα Γυμνάσια Πεντέλης και Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Μετ’ εμποδίων η φοίτηση προσφυγόπουλων στα Γυμνάσια Πεντέλης και Ν. Πεντέλης

Την υπόθεση με τα προσφυγόπουλα τα οποία φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης και ήδη άρχισε η φοίτησής του στα Γυμνάσια Πεντέλης και Ν. Πεντέλης έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 28 Μαρτίου 2017 η κα Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Συμπολιτεία, ρώτησε τη διοίκηση εάν όντως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα συγκεκριμένα σχολεία, πώς ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, εάν έχουν ενημερωθεί οι γονείς και κυρίως ποια μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να υπάρξει επικοινωνία κι εκπαίδευση των συγκεκριμένων παιδιών, με δεδομένο ότι αγνοούν πλήρως την ελληνική γλώσσα.

Ο δήμαρχος Πεντέλης απάντησε ότι όντως στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, σε ειδικό χώρο, φιλοξενούνται προσφυγόπουλα, μέσω της ΜΚΟ «Praksis», ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 22, τα οποία ήδη άρχισαν να φοιτούν στα προαναφερόμενα Γυμνάσια. Ο κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης παραδέχθηκε, επίσης, ότι υπάρχουν προβλήματα με το θέμα της γλώσσας, αλλά από το γεγονός ότι τα παιδιά είναι μεγαλύτερα ηλικιακά από τις τάξεις στις οποίες φοιτούν. Πρόσθεσε δε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει συνάντηση με τους δύο γυμνασιάρχες προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει από την εν λόγω συνύπαρξη.

Κάπου εκεί παρενέβη εκ νέου η κα Ν. Κοσμοπούλου λέγοντας ότι «κακώς δεν έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα», ενώ ζήτησε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των παρατάξεων στη συνάντηση με τους γυμνασιάρχες των σχολείων που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.

Με απότομο ύφος, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση θα είναι «μόνο η διοίκηση», με την κα Κοσμοπούλου να σχολιάζει χαμογελώντας: «ο γνωστός μας δήμαρχος». Μεσολάβησαν κάποια λεπτά έντασης μεταξύ δημάρχου κι επικεφαλής της μείζονος, με τον κ. Στεργίου να μιλά με προσβλητικό τρόπο και στον ενικό στην κα Κοσμοπούλου, η οποία αντιμετώπισε με χαμόγελο την ένταση του δημάρχου, λέγοντάς του ωστόσο ότι πρέπει να σέβεται την παράταξη που εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα των δημοτών του Δήμου Πεντέλης.

«Σου μιλάω όπως αξίζεις» της απάντησε ο δήμαρχος, για να προσθέσει ότι η παράταξη της μείζονος εκπροσωπούσε μεγάλο τμήμα, «τώρα θα δούμε τι θα πάρετε».

Το ολιγόλεπτο «θερμό» επεισόδιο ολοκληρώθηκε με την προτροπή της κας Κοσμοπούλου προς τον δήμαρχο, να κάνει υπομονή για να διαπιστώσει το 2019 τη δύναμη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet