Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών για την πρόληψη της οστεοπόρωσης
Κοινωνία

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ηρακλειωτών απέσπασε το διήμερο ενημερωτικών δράσεων, που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», για την πρόληψη, τη διάγνωση, αλλά και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Δωρεάν μέτρηση οστικής μάζας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Περίπου 230 πολίτες, γυναίκες και άντρες άνω των 50 ετών, συμμετείχαν στις δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής μάζας, που πραγματοποιήθηκαν στις δύο ημέρες της δράσης, ενώ, ακόμα περισσότεροι παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση στο κλείσιμο του διημέρου, για να μάθουν πώς μπορούν να διαγνώσουν και να αντιμετωπίσουν την οστεοπόρωση από τους:

  • Γιώργο Κάκκο, ορθοπαιδικό, ο οποίος μίλησε για «τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση»,
  • Μαίρη  Καραμπέτσου, εργοθεραπεύτρια MSc – διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία ανέλυσε «τις πτώσεις ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και την πρόληψή τους» και την «εργοθεραπευτική παρέμβαση στο σπίτι»,
  • και την Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, που σχολίασε «το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα».

«Η πρόληψη είναι ο καλύτερος δρόμος για μία πιο υγιή ζωή. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς κρατάμε τους συμπολίτες μας ενημερωμένους», τόνισε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Μαρία Παντερή.

«Με χαρά διαπιστώνω ότι οι προσπάθειες που κάνουμε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να κρατάμε ενημερωμένο και ευαισθητοποιημένο τον πολίτη σε θέματα πρόληψης υγείας βρίσκουν ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία. Αυτό, τουλάχιστον, μαρτυρά η μεγάλη προσέλευση των Ηρακλειωτών σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Το ενδιαφέρον του κόσμου προστάζει να συνεχίσουμε αδιάκοπα σε αυτόν τον ρυθμό», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet