Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»
Περιφέρεια Αττικής

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Την επέκταση του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού που υλοποιεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η Περιφέρεια Αττικής σε Δήμους, σχολεία και δημόσια κτήρια, στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συζήτησαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου, Π. Μητσάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης ο αναπληρωτής διοικητής, κος Πλιάτσικας, οι περιφερειακές σύμβουλοι κα Κορωναίου και κα Κρητικού, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του νοσοκομείου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη συμμετοχική δράση που αναπτύσσει ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής στον τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), που περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και την τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι, σε δημόσια κτήρια. Επίσης, την τοποθέτηση μεταλλικών κάδων 1.100 lt (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι), στον εξωτερικό χώρο των κτηρίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το περιεχόμενο που έχει τοποθετηθεί στους οποίους θα συλλέγεται με τα ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ και θα μεταφέρονται προς ανακύκλωση.

Η αντιπεριφερειάρχης και η διοικήτρια του νοσοκομείου αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος σε μια νοσοκομειακή μονάδα του μεγέθους του «Ευαγγελισμού», ενός πιλοτικού προγράμματος που στηρίζεται από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και με στόχο την υλοποίησή του και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

Σχετικά με τη δράση η αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε:

«Επεκτείνουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, πέρα από τα σχολεία και τα δημαρχεία, σε άλλους μεγάλους χώρους εργασίας και συνάθροισης. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας, ώστε σταδιακά να αλλάξουμε το μοντέλο στη διαχείριση των αποβλήτων, προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης, της βιωσιμότητας και της αποκέντρωσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet