Τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες αναλύθηκαν σε ημερίδα του Δήμου Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες αναλύθηκαν σε ημερίδα του Δήμου Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ημερίδα με θέμα «Δασικοί Χάρτες: Προβλήματα – Προοπτικές»

Ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος, Νίκος Χλύκας, και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Μιχαήλ Καλογιαννάκης.

Τοποθετήθηκαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ν.Δ., Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας και Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του ανέλυσε το θέμα διεξοδικά και συμπερασματικά τόνισε στον υπουργό ότι:

  • Για τις περιοχές με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα σε εφαρμογή του Νόμου Τσιρώνη 4389/2016 δεν θα πρέπει να τίθεται θέμα δασικότητας (Δασικό – Αναδασωτέο).
  • Στηρίζουμε τη ρύθμιση για τα ιώδη όπως αυτή περιγράφεται στον Νόμο 4389/2016 για την οικιστική πύκνωση.
  • Θεωρούμε ότι το θέμα είναι κοινωνικό και όχι ταξικό (δασικοί, γεωλόγοι κ.τ.λ.).
  • Απαιτείται ίσως για πρώτη φορά στο σύστημα για τη δασικότητα το κράτος να λειτουργήσει όχι καρεκλοκενταυρικά, όπως μέχρι τώρα, αλλά με τη σκέψη ότι απαιτείται γρήγορα και σωστά το σοβαρό αυτό θέμα με αποφάσεις που θα τεκμηριώνουν τη σταθερή μας θέση «Άνθρωπος η απάντηση στην όποια ερώτηση».

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο αντιστράτηγος ε.α., Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Γιόβας, ο υποδιοικητής της Διοίκησης Π.Υ. Αθηνών, πύραρχος, Γεώργιος Πάλιουρας, ο προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, πυρονόμος, Νίκος Λιάκος, ο πρώην πρόεδρος Εφετών, Θεοχάρης Μπίρπος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet