Ο ΣΠΑΠ σε σύσκεψη του ΣΟΠΠ Ανατ. Αττικής για την αντιπυρική περίοδο
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ σε σύσκεψη του ΣΟΠΠ Ανατ. Αττικής για την αντιπυρική περίοδο

Στη σύσκεψη του  Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Ανατολικής Αττικής για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Μαΐου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος και στελέχη του Συνδέσμου.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου και κατόπιν εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού Πυροπροστασίας για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να ληφθούν από όλους τους φορείς.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων που υπάγονται στην Ανατολική  Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Αττική.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ αναφέρθηκε στη δράση του Συνδέσμου κατά τη χειμερινή περίοδο και κυρίως στο σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους φορείς σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από τη μη καταβολή μέχρι σήμερα των ΚΑΠ Πυρασφαλείας προς τους Συνδέσμους και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα που καθυστερούν τη διαδικασία χορήγησής τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε να πιέσει εκ μέρους του ΣΟΠΠ προς την κατεύθυνση της άμεσης λύσης του ζητήματος δεδομένου ότι η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου πλησιάζει και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προληπτική δράση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αφού η τυχόν μη έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων αυτών, θα έχει ως άμεση επίπτωση την αδυναμία των Συνδέσμων να προσλάβουν πυροφύλακες για τη στελέχωση των πυροφυλακίων, την αποψίλωση των χόρτων, τη συντήρηση των δασικών δρόμων, καθώς και την προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα συνδέσμων, δήμων και εθελοντών.

«Εάν δεν λυθεί σύντομα το ζήτημα των ΚΑΠ Πυρασφαλείας, τα δάση της Αττικής θα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης με στόχο όπως κάθε χρόνο, να στοχεύσουμε με επιτυχία πρώτιστα στην πρόληψη και κατόπιν στην άμεση επέμβαση σε πρώτο χρόνο περιστατικών ενδεχόμενων πυρκαγιών. Για αυτόν τον λόγο ζητάμε την άμεση αποδέσμευση των χρημάτων για την Πυρασφάλεια, ώστε να λειτουργήσουμε σωστά και την εφετινή περίοδο. Ο ΣΠΑΠ βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Δήμων – μελών του στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων», κατέληξε ο κ. Βλάσσης Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet