Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα για τη νέα τάξη Λυκείου που θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο
Κοινωνία

Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα για τη νέα τάξη Λυκείου που θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο

Παρέμβαση για τη δημιουργία και δεύτερης τάξης του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης στον χώρο του διαδημοτικού Γυμνασίου Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

«Δήμαρχε, πότε θα γίνει το 2ο Λύκειο;»

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρ. Σαραούδας έκανε λόγο για «πρωτοφανή αδυναμία της δημοτικής Αρχής του κ. Καρπέτα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κάποιο σημαντικό έργο στα εφτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο επικεφαλής της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση εξέθεσε τη διοίκηση στη συζήτηση που έγινε για το διαδημοτικό γυμνάσιο και μίλησε με πρακτικό τρόπο για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά τάξεων του Λυκείου στο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου».

Λόγω της μη κατασκευής του κτηρίου του 2ου Λυκείου, την τρέχουσα σχολική χρονιά φιλοξενήθηκε στο κτήριο του διαδημοτικού Γυμνασίου η Α΄ τάξη του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης. Στο ίδιο σχολείο αποφασίστηκε να πάνε και οι αντίστοιχοι φετινοί απόφοιτοι του Γυμνασίου, παραμένοντας εκεί και οι τωρινοί μαθητές του Λυκείου. Οπότε τη νέα χρονιά θα υπάρχουν δύο τάξεις του Λυκείου, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρνητικό πανελλαδικό ρεκόρ: Εφτά χρόνια, ούτε μία μελέτη

Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σαραούδας, αρχικά, έκανε λόγο για «αρνητικό ρεκόρ» της διοίκησης του δημάρχου, Μιλτιάδη Καρπέτα, να βρίσκεται, όπως τόνισε, εφτά χρόνια στη δημαρχεία και «να μην έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία μελέτη για να υλοποιήσει κάποιο έργο». Συγκεκριμένα σημείωσε: «Το 2010 σε προεκλογική του συνέντευξη ο δήμαρχος δήλωνε ότι προτεραιότητά του είναι η κατασκευή του 2ου Λυκείου. Ελπίζουμε αυτό να είναι το πρώτο έργο, καθώς δεν έχει κάνει καμία μελέτη για έργο τα χρόνια που διοικεί».

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται: «Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο τον διέκοψε ο δήμαρχος για να του απαντήσει. Όμως όταν του ζητήθηκε από τον αρχηγό της Ελπίδας να πει έστω μία μελέτη, αναφέρθηκε στον βρεφονηπιακό σταθμό στην Καναπίτσα, που η μελέτη του είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση. Το ίδιο ισχύει και για το διαδημοτικό αθλητικό κέντρο Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, που βέβαια ακόμα δεν έχει παραδοθεί, όπως εξήγησε ο κ. Σαραούδας».

«“Λαμπάκη” ήταν και έσβησε»

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της «Ελπίδας» κατέγραψε τα σοβαρά, όπως είπε, λάθη της διοίκησης που οδήγησαν στην απώλεια του οικοπέδου Λαμπάκη, στον Προφήτη Ηλία, που προοριζόταν για την κατασκευή του 2ου Λυκείου.

Συνοπτικά, ανέφερε: «Επί 6 χρόνια η δημοτική Αρχή δήλωνε σίγουρη ότι θα κατασκευαζόταν στο οικόπεδο Λαμπάκη το 2ο Λύκειο. Τελικά, δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει και αποφάσισε να γίνει στο οικόπεδο δίπλα στο 1ο Λύκειο. Αυτό όμως που ξέχασε να πει ο δήμαρχος είναι ότι εφόσον του είχαν δεσμευθεί θα μπορούσαν να δώσουν μία προκαταβολή οι Κτιριακές Υποδομές για το ακίνητο στο Λαμπάκη και να διατηρηθεί η έφεση και μετά την απεργία των δικηγόρων. Όμως ο Δήμος δεν πίεσε όσο έπρεπε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Επίσης, τόνισε ότι «αν τελικά αγοραζόταν το οικόπεδο στον Προφήτη Ηλία, οι Κτιριακές Υποδομές θα ήταν πολύ περισσότερο δεσμευμένες για να κατασκευάσουν το σχολείο».

Παράλληλα, ο κ. Σαραούδας έκανε γνωστό ότι έγινε άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για το ακίνητο Λαμπάκη, το οποίο πλέον ανήκει στον ιδιοκτήτη του και δεν θα γίνει ποτέ εκεί το 2ο Λύκειο. Σύμφωνα με την παράταξη, ο δήμαρχος σχολίασε «δεν αποτελεί είδηση, αυτονόητο είναι αυτό» και ο επικεφαλής της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση σχολίασε «δεν πειράζει, ας πω και κάτι αυτονόητο», καθώς, όπως τονίζει η παράταξη, «αυτές οι εξελίξεις δικαιώνουν με ακρίβεια τα όσα υποστήριζε η παράταξη του Στράτου Σαραούδα για το 2ο Λύκειο».

«“Λαμπάκη” ήταν και έσβησε», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Παραμένει άγνωστη λέξη ο προγραμματισμός

Στη συνέχεια, το σημαντικότερο πρόβλημα που ανέδειξε στην τοποθέτησή του ο κ. Σαραούδας ήταν ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει κάποιο πλάνο έστω διετίας, αλλά λειτουργεί στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», καθώς όπως τόνισε: «Είμαστε στο 2017 και δεν έχετε κάνει ακόμα την εδαφοτεχνική μελέτη που είναι απαραίτητη για να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια για την κατασκευή του 2ου Λυκείου. Εσείς, ως δήμαρχος, δεν μπορείτε να μας εγγυηθείτε πότε θα είναι έτοιμο το σχολείο; Αν ξέραμε πότε θα λειτουργήσει το σχολείο θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν προγραμματισμό και να κάνουμε μία παραχώρηση για άλλη μία χρονιά.

»Με τον τρόπο αυτό αντί να λύνουμε το πρόβλημα των μαθητών του Λυκείου δημιουργούμε πρόβλημα και στους μαθητές του Γυμνασίου.

»Του χρόνου, που δεν θα έχει προχωρήσει η κατασκευή του Λυκείου θα έρθουμε εδώ και θα μας πείτε να στείλουμε και τρίτη τάξη του Λυκείου στο Γυμνάσιο.

»Έχετε κάνει μία μελέτη για τα δύο επόμενα χρόνια που θα έχουν γίνει τρεις οι τάξεις του λυκείου και θα πρέπει και το Γυμνάσιο να έχει τον απαραίτητο αριθμό μαθητών για να λειτουργήσει; Έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Μάλιστα, όπως τονίζει η παράταξη για τη δημοτική Αρχή «παραμένει άγνωστη λέξη ο προγραμματισμός».

Τελικά, η διοίκηση, μόνο με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της, αποφάσισε να εγκρίνει την πρόταση του δημάρχου για μεταφορά και δεύτερης τάξης του Λυκείου στο διαδημοτικό Γυμνάσιο τη νέα σχολική χρονιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet