Συμμαχία Πολιτών: Σε «κρίση» βρίσκεται ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων
Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία Πολιτών: Σε «κρίση» βρίσκεται ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων

Για «κρίση» στον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων (πρ. 21 ΟΤΑ) μιλά η παράταξη του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με αφορμή τη μη απαρτία σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του τη Μ. Δευτέρα, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί για μετά το Πάσχα.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει τα εξής:

Ο ΣΒΑΠ, δηλαδή «ο Σύνδεσμος για τη Bιώσιμη Aνάπτυξη Πόλεων», που είναι γνωστός ως Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ, γιατί μέλη του ήταν 21 Δήμοι της Βόρειας Αθήνας (τώρα είναι μάλλον 13), βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, ο μεγαλύτερος Δήμος της περιοχής, αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι ο Σύνδεσμος δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο στα μέλη του, από τα οποία εισπράττει μια γενναία συνδρομή, αλλά και πολλοί άλλοι λόγοι. Σχετικά με την ανταποδοτικότητα του Συνδέσμου προς τους δήμους έχει ανοίξει μεγάλο θέμα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης έφερε μάλιστα σχετική πρόταση για συζήτηση παραμονής του Δήμου, ακόμα και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, που ανήκει στην παράταξη του δημάρχου κ. Μαυρίδη.  

Χαρακτηριστικό για την κρίση στον Σύνδεσμο είναι το γεγονός ότι στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, που είχε οριστεί για τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και εννοείται ήταν πολύ κρίσιμο για το μέλλον του Συνδέσμου, δεν υπήρξε ούτε η απαρτία του ενός τρίτου των μελών. Και όταν, μετά από αναμονή μιας ώρας, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κουράσης, τέως δήμαρχος Χαλανδρίου, ζήτησε να αρχίσει η συνεδρίαση και να υπολογιστούν ως παρόντα άλλα έξη μέλη, που όπως είπε είχαν τηλεφωνήσει, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ρώτησε «αν θα έρθουν και πότε θα έλθουν». Φυσικά η απάντηση ήταν αρνητική. «Δεν νομίζω ότι θα έλθουν» είπε.

Τότε, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί να γίνει παράνομα μια τόσο σημαντική συνεδρίαση. «Θεωρώ αυτή τη συνεδρίαση πολύ κρίσιμη γιατί έχουμε μπροστά μας το θέμα της αποχώρησης του Αμαρουσίου, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε χωρίς απαρτία» τόνισε. Κι έτσι ο πρόεδρος υποχρεώθηκε να διακόψει και η πρόσκληση θα σταλεί εκ νέου μετά το Πάσχα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του προς τον τοπικό Τύπο ανέφερε:

«Τα πράματα δεν πάνε καθόλου καλά στον Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν σύντομα. Σκεφτείτε ότι στη συνεδρίαση αυτή δεν είχαν βάλει θέμα της ημερήσιας διάταξης την αποχώρηση του μεγαλύτερου Δήμου της περιοχής. Φυσικά κάποιοι θα βάζαμε προ ημερησίας και κάποιοι θα υποχρεώνονταν να το συζητήσουν. Όμως έτσι θέλουνε να προχωρήσουμε;».

Και κατέληξε: «Έχουμε φθάσει στον Απρίλιο και δεν έχει γίνει καμιά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Τον Ιανουάριο έγινε η γενική συνέλευση για εκλογές και μετά τίποτα. Αναρωτιέμαι πώς κινείται ένας Σύνδεσμος χωρίς συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου; Όμως θα τα ξαναπούμε».    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet