Μ. Πατούλη: Πιστοί στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Πιστοί στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας

Tη μεγαλύτερη και λαμπρότερη εορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Θεανθρώπου, γιόρτασε οικογενειακά μαζί με τον σύζυγό της, δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, στη Μητρόπολη Αθηνών η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η κα Πατούλη παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και αντάλλαξε θερμές ευχές με εκατοντάδες Αθηναίους που παραβρέθηκαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου, 15 Απριλίου 2017, στη Μητρόπολη, σε μια ατμόσφαιρά ιδιαίτερη συγκινητική και κατανυκτική.

Η κα Πατούλη στο αναστάσιμο μήνυμά της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Αναστάσιμο Φως να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, αισιοδοξία και ανθρωπισμό για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Η πατρίδα μας να διανύσει επιτέλους μια νέα εποχή ουσιαστικών αλλαγών που θα μετατρέπει τον πόνο και την αδικία, τη στασιμότητα και την αδράνεια σε ευημερία, ανάπτυξη και προοπτική για όλους».

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, πιστή στο ραντεβού της με τους δημότες του Αμαρουσίου, έδωσε δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις του Δήμου για τον παραδοσιακό εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα. Μαζί με χιλιάδες πολίτες, ως μια οικογένεια, γιόρτασαν και γλέντησαν πατροπαράδοτα, όπως προστάζει η ημέρα, δίνοντας τα εύσημα στους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες εθελοντές του Δήμου οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου, «ο ενθουσιασμός περίσσευε, το κέφι και η χαρά του κόσμου ήταν μεγάλη αποδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά ότι οι πρωτοβουλίες της διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, πιάνουν τόπο, αγκαλιάζοντας το κοινωνικό αίσθημα με αγάπη και αφοσίωση, σε μια περίοδο ιδιαίτερη δύσκολη για κάθε ελληνική οικογένεια». Η κα Πατούλη συνομίλησε με όλο τον κόσμο, χόρεψε και αντάλλαξε θερμές ευχές και με συμπολίτες της από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι οποίοι, όπως σημειώνει, «αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που γίνεται στο Μαρούσι τίμησαν με την παρουσία τους τις κοινωνικές εκδηλώσεις».

Σε δηλώσεις της στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας η κα Πατούλη μίλησε για το παράδειγμα του Δήμου Αμαρουσίου σε καιρό κρίσης να επιλέγει την αλληλεγγύη συνδυάζοντας τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας με την ποιοτική ψυχαγωγία και την κοινωνική συναναστροφή:

«Το παράδειγμα του Δήμου Αμαρουσίου να γίνει εφαλτήριο διαδημοτικών πρωτοβουλιών που θα ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και θα φέρνουν κοντά τους πολίτες σε εκδηλώσεις ποιοτικής ψυχαγωγίας, με στόχο την ενότητα και την επαφή με τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Το “μαρουσιώτικο γλέντι” μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός κοινωνικής επαγρύπνησης και διαδημοτικής ανάπτυξης. Συμπολίτες μας από το Μαρούσι, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση, αλλά και Δήμους της ευρύτερης γειτονιάς των Βορείων Προαστίων έγιναν “ένα” και έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα θετικής συμπόρευσης και συλλογικής φιλοσοφίας που έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και την ευεργετική εξέλιξη των τοπικών μας κοινωνιών. Και το φετινό Πάσχα χιλιάδες κόσμου εμπιστεύθηκαν τον Δήμο Αμαρουσίου και γιόρτασαν ως μια οικογένεια. Οι δεκάδες χορηγοί στήριξαν αφειδώς τις εκδηλώσεις του Δήμου με δωρεάν εδέσματα και όχι μόνο, αναγνωρίζοντας τις πολυετείς προσπάθειες της διοίκησης για κοινωνική προσφορά χωρίς διακρίσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet