«AsiaQuest»: ένα υπέροχο ταξίδι στην Ανατολή… ξεκινά στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Κοινωνία

«AsiaQuest»: ένα υπέροχο ταξίδι στην Ανατολή… ξεκινά στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

«AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον Άνθρωπο» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που παρουσιάζεται την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, στις 20;00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, προσκαλούν προσκαλούν τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού ενός νεαρού ζευγαριού, του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Δώρας Μπίτση. Πρόκειται για τους δύο δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, που από τα αμφιθέατρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με ένα σακίδιο στην πλάτη πάνω σε ποδήλατο, δείχνοντας ότι όπου πρυτανεύει η θέληση και η αγάπη για τον Άνθρωπο, τα εμπόδια ξεπερνιούνται και οι αξίες προσφοράς κυριαρχούν.

Έτσι, ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα, μετά από ένα απίστευτο εξάμηνο οδοιπορικό στην Αφρική, αποφάσισαν να διασχίσουν… και την Ασία σε 6 μήνες. Αυτή τη φορά η διαδρομή ήταν από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες. Σαγηνευτικά τοπία, μεγαλοπρεπείς ναοί, εξωτικές αγορές, παραδοσιακοί χοροί, έντονες γεύσεις και φυσικά μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν το ταξίδι αυτό ξεχωριστό. Βέβαια και πάλι, κύριος σκοπός ήταν η προσφορά σε τοπικές κοινότητες, όπου υπάρχει ανάγκη. Έτσι, με χρήματα που μάζεψαν από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να χτίσουν ένα θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, αλλά και σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ.

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα καθηλώσει το κοινό και θα το οδηγήσει σε ένα υπέροχο ταξίδι από το… εγώ στο εμείς. Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΠΕΑΠ περιμένουν όλους τους πολίτες για να κάνουν μαζί αυτό το ταξίδι στον Άνθρωπο!

Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 68΄ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημοτικό Θέατρο Πεύκης: Χρυσ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet