ΕΝΟΤΗΤΑ: «Το Μαρούσι δεν θέλει υποσχέσεις»
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Το Μαρούσι δεν θέλει υποσχέσεις»

Ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη, ενημερώνει για το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει στην περίπτωση που λάβει τη λαϊκή εντολή, όπως φαίνεται στο ακόλουθο δελτίο Τύπου.

ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΘΕΛΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!
Για έναν Δήμο με δίκαιους στην πράξη θεσμούς

Στήριξη των λαϊκών αγώνων κατά των μνημονιακών πολιτικών και διεκδίκηση αντικατάστασης του Καλλικράτη για περισσότερη δημοκρατία και αυτονομία στους Δήμους / Δημοκρατικός Προγραμματισμός στα πλαίσια του Κράτους και της περιφέρειας Αττικής / Στήριξη της συμμετοχής των κατοίκων στα κοινά, με συγκρότηση τοπικών συμβουλίων κατοίκων / Συντήρηση και βελτίωση των υποδομών στις γειτονιές με ιεράρχηση σύμφωνα με τις αρχές του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού /Αναβάθμιση της εσωτερικής λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, ώστε η διαδικασία των ερωτήσεων να γίνεται στα πρότυπα του κοινοβουλευτικού ελέγχου / Εμβάθυνση της δημοκρατίας με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

Για έναν Δήμο με αξιοπρέπεια και κοινωνική αλληλεγγύη

Ενίσχυση όλων των δομών κοινωνικής πρόνοιας, αλληλεγγύης, με όρους διαφάνειας, μέσω της διάθεσης των πόρων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σύνθημά μας: «Κανείς μόνος του στην κρίση» / Ανάδειξη της αλληλεγγύης (και όχι της φιλανθρωπίας) σε βασικό πυλώνα της πολιτικής μας / Στήριξη με κάθε μέσο της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας. Το κτήμα 15 στρεμμάτων του νοσοκομείου Σωτηρία στο Νέο Μαρούσι θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο για δομές πρωτοβάθμιας υγείας / Δημιουργία δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών σε οικόπεδα του δήμου. Όλοι οι βρεφονηπιακοί θα δέχονται και πάλι βρέφη / Αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

Για έναν Δήμο με διαφάνεια στα έσοδα και «καλούς λογαριασμούς»

Διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της καθαριότητας και των βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών / Λογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος της συνολικής οικονομικής κατάστασης του δήμου, των δημοτικών επιχειρήσεων, των ΜΚΟ / Επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με στόχο τη διαγραφή του απεχθούς χρέους / Είσπραξη των 25 εκατομμυρίων που χρωστούν μεγαλο-οφειλέτες, με αγώνα και στελέχωση της Υπηρεσίας Εσόδων του Δήμου / Αύξηση των ανταποδοτικών τελών στις μεγάλες υπερτοπικές επιχειρήσεις / Αγώνας για να μην πουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες η δημόσια γη.

Για έναν Δήμο-αγκαλιά των μικρών επιχειρήσεων και των ανέργων

Καμία αύξηση δημοτικών τελών στις μικρές επιχειρήσεις / Ενίσχυση των υποδομών για την ανάπτυξη των περιφερειακών εμπορικών κέντρων στις γειτονιές / Απασχόληση των ανέργων στην κατασκευή μικρών δημοτικών έργων και στη συντήρηση των υποδομών της πόλης / Κίνητρα για να γίνει η πόλη πόλος έλξης για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Για έναν Δήμο που σέβεται και ακούει τις γειτονιές του

Οριοθέτηση των ρεμάτων με περιβαλλοντικά κριτήρια και όχι με τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών. Κατεδάφιση του αυθαίρετου του Βωβού που είναι μέσα στο ρέμα Σαπφούς. Πράσινες διαδρομές κατά μήκος των ρεμάτων / Εντάξεις των εκτός σχεδίου περιοχών με χρήσεις αμιγούς κατοικίας και τοπικού κέντρου (Δηλαβέρη, Καρπάθικα-Ηπειρώτικα, Ανάβρυτα, Κοκκινιά, Ψαλίδι, Σωρός, Αγ. Θωμάς) / Προμήθεια δυο καινούργιων λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας / Υπόγειος χώρος στάθμευσης περιφερειακά του Κέντρου. Διάλυση της σύμβασης για το γκαράζ της Ευτέρπης / Κατασκευή τριών πεζογεφυρών στο μισό κόστος από αυτό που στοίχισαν στην απερχόμενη διοίκηση / Απογραφή των δεσμευμένων κοινόχρηστων χώρων και μέτρα αποπληρωμής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες τους / Συνέχιση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Για έναν Δήμο που εκτιμά τους εργαζομένους του

Σύγχρονο αμαξοστάσιο και συνεργείο του Δήμου / Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των δήμου / Τέλος στον «δανεισμό» προσωπικού του Δήμου μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ / Εξασφάλιση της υπηρεσιακής αυτονομίας της διοίκησης του δήμου και κατάργηση των πολιτικών-πελατειακών παρεμβάσεων των δημοτικών αρχών του παρελθόντος / Ψηφιακός εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου.

Για έναν Δήμο με πολιτισμό, παιδεία και αθλητισμό για όλους

Διαφύλαξη και ανάδειξη του δημοσίου χώρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, ώστε να γίνει το Μαρούσι ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, πανελλήνιο κέντρο της κεραμικής τέχνης / Αξιοποίηση του κτήματος Καρέλλα ως χώρου ήπιων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων / Κατασκευή σύγχρονου δημοτικού θεάτρου στην πόλη μας / Ακύρωση της πώλησης του κτηρίου της Κεραμικής από το ΤΑΙΠΕΔ / Κατασκευή των 8ου και 9ου Γυμνασίου και Λυκείου στην Αγ. Φιλοθέη / Στήριξη του μαζικού αθλητισμού και όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet