Τεχνικές παρεμβάσεις στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Μεταμόρφωση
Ποιότητα Ζωής

Τεχνικές παρεμβάσεις στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Μεταμόρφωση

Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, τεχνικές επεμβάσεις και στα δύο τμήματα της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Όπως ενημερώνει η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Τεχνικών Έργων του Δήμου, Μαρία Λυμπέρη, στο δεξιό τμήμα της πλατείας, στη θέση του υφιστάμενου σήμερα επιμήκους σιντριβανιού, θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου με φυτά διαφόρων ειδών και ανθοφορίας της ελληνικής χλωρίδας, ανθεκτικά στις αστικές συνθήκες. Επίσης, θα αυξηθεί η εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια του εν λόγω τμήματος της πλατείας προς την οδό Σπ. Πάτση, το οποίο θα επικαλυφθεί με δάπεδο ανθεκτικού υλικού ξύλινης όψης.

Στο αριστερό τμήμα της πλατείας θα δημιουργηθεί διάδρομος με δάπεδο ανθεκτικού υλικού ξύλινης όψης, ο οποίος θα ενώνει το πεζοδρόμιο της οδού Δεληγιάννη με το μη φυτεμένο χώρο του εν λόγω τμήματος της πλατείας.

Ταυτόχρονα και στα δύο τμήματα της πλατείας θα αντικατασταθούν τα βραχείας ανάπτυξης υφιστάμενα δένδρα και θα φυτευθούν δένδρα και θαμνοειδή φυτά μεγαλύτερης και ταχύτερης διακοσμητικής απόδοσης.

Οι τεχνικές αυτές επεμβάσεις προβλέπεται ότι θα αυξήσουν τόσο τον χώρο πρασίνου όσο και τον χώρο υπαίθριας συνάθροισης. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας και ταυτόχρονα στη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης ανθρώπων για αναψυχή, στην κοινωνική προαγωγή και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, εντός των πλαισίων που επιτρέπει η περιορισμένη επιφάνεια της πλατείας, αφαιρουμένου του αναγκαίου χώρου όδευσης πεζών και του χώρου εξυπηρέτησης της στάσης ΟΣΥ Α.Ε. επί της οδού Γ. Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος, η επιβάρυνση από τις κάθε είδους εργασίες, που θα απαιτηθούν έως της περαίωσης του έργου, έχει προνοηθεί να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη, αλλά παρ΄ όλα αυτά ο Δήμος ζητεί την κατανόηση των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet