Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Παρεμβάσεις Μ. Διακολιού για τις ανακοινώσεις της Ενότητας

0
153 Προβολές

Παρέμβαση αναφορικά με τα τελευταία δελτία Τύπου της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι κάνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

Ακούς Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι; Βλέπε ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική κοροϊδία εις βάρος των αριστερών του Αμαρουσίου

1. Θέμα ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, προσφάτως, απαντώντας σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, κάλυψε για ακόμη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ δημοτικό σύμβουλο κ. Κούκουζα, δηλώνοντας ότι ήταν ο μόνος στο Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ που αντιτάχθηκε στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω εργολάβου. Μάλιστα, αναφέρθηκε «και στη δημόσια τοποθέτησή του [του Π. Κούκουζα] στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2017, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος «1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2017 του Ν.Π. ΟΚΟΙΠΑΔΑ» όπου, πάντα κατά το δελτίο Τύπου, «αποκάλυψε την επιχειρούμενη ανάθεση σε εταιρεία των υπηρεσιών καθαριότητας του νομικού προσώπου». Βάσει της τοποθέτησης αυτής, όπως η ίδια δηλώνει, η εν λόγω παράταξη καταψήφισε τον προϋπολογισμό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Απέκρυψε όμως η παράταξη της Ενότητας, ότι στην ίδια δημόσια τοποθέτησή του, στην αμέσως επόμενη φράση από αυτήν που επικαλείται στο δελτίο Τύπου, ο κ. Κούκουζας παρουσίασε ως θετικό παράδειγμα την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία, από το οποίο θα έπρεπε μάλιστα να παραδειγματιστεί η διοίκηση Πατούλη!

Για τη θέση αυτή της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι άσκησα κριτική, χωρίς να λάβω απάντηση.

Σήμερα, μέσα από το σχετικό δελτίο Τύπου της Ενότητας, γίνεται προφανές το αυτονόητο:

Ότι η παράταξη της Ενότητας, με επικεφαλής τον Λ. Μαγιάκη, δεν αποστασιοποιήθηκε από τη θέση του Π. Κούκουζα, αλλά αντίθετα την επικαλείται ως βάση της πολιτικής της θέσης, παρουσιάζοντας μόνο τη μισή τοποθέτηση και αποκρύπτοντας την υπόλοιπη με σκοπό να κοροϊδέψει πολιτικά τον αριστερό κόσμο του Αμαρουσίου.

2. Θέμα του Ξεπουλήματος της ΔΕΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν το ψήφισμα εναντίον του ξεπουλήματος της ΔΕΗ που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Το ψήφισμα αυτό, το ενέκρινε σύσσωμη ακόμη και η παράταξη Πατούλη!

Ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης, πήρε τον λόγο όχι για να προτείνει αλλαγές ώστε να το ψηφίσει, ούτε για να εξειδικεύσει σε ποιο συγκεκριμένο σημείο του ψηφίσματος έγκειται η διαφωνία του, αλλά δικαιολόγησε την αρνητική του ψήφο, μιλώντας γενικόλογα για «κομματικές θεωρήσεις».

Το χειρότερο όμως ήταν, ότι την επόμενη ημέρα του Δ.Σ. (5-5-2017), έβγαλε στη δημοσιότητα ανακοίνωση κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ την οποία παρουσίασε ως δήλωσή του εντός του Δ.Σ., πράγμα ολότελα αναληθές!

Η αλήθεια είναι ότι εκ των υστέρων, μετά τη λήξη του Δ.Σ. της 4-4-2017, ο κ. Μαγιάκης απέστειλε ηλεκτρονικά δήλωση (την οποία ουδέποτε διατύπωσε εντός του Δ.Σ., πράγμα που αποδεικνύεται και από το αναρτηθέν στο διαδίκτυο βίντεο της συνεδρίασης) ζητώντας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να την καταχωρίσει στα πρακτικά! Δε θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Βραχνός θα δεχτεί να διαπράξει την πολιτική αυτή παραχάραξη.

Με την πρακτική αυτή η Ενότητα επιθυμεί να πατάει με δύο πόδια σε δύο βάρκες: Αφού με την αρνητική της ψήφο στο Δ.Σ. στήριξε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, με την δημοσίευση δήλωσης που δήθεν εκφωνήθηκε στο Δ.Σ. 4-4-2017 επιθυμεί να πάρει με το μέρος της και τους αντιμνημονιακούς αριστερούς. Έτσι, κοροϊδεύει πολιτικά τον αριστερό κόσμο του Αμαρουσίου με αναλήθειες, στις οποίες προσπαθεί να εμπλέξει και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. 

3. Θέμα νομιμοποίησης του Mall

Για το θέμα του Mall, ενώ στο τελευταίο Δελτίο Τύπου της παράταξης, η Ενότητα «αυτοεξαίρεται» για την «αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής της… στη διεκδίκηση λύσης», αποκρύπτοντας ότι η «ουσιαστική συμβολή» της Ενότητας στο θέμα του Mall ήταν να διεκδικήσει αντισταθμιστικά οφέλη για τη νόμιμη πλέον λειτουργία του Mall στην πόλη μας, «παρελαύνοντας» στους υπουργούς για να τους πείσει για την επιβολή αντισταθμιστικών, χωρίς ούτε μία φορά να στηλιτεύσει την ασυνεπή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που, παρακάμπτοντας απόφαση του ΣτΕ νομιμοποιεί το Mall, ενώ διακήρυττε ότι θα εισπράξει πρόστιμα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ για να τα δώσει στο Πράσινο Ταμείο.

4. Θέμα ανέγερσης κτηρίου στον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας

Για το θέμα της ανέγερσης του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, στη συνέντευξη Τύπου της παράταξής του που δόθηκε στις 29-12-2015, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση Ταγαρά (Ν.Δ.) αντί να την καταργήσει, ο επικεφαλής της παράταξης, Λ. Μαγιάκης επέλεξε για μία ακόμη φορά να καλύψει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας ότι δήθεν «δεν της είχε τεθεί πολιτικά το θέμα». Βέβαια, αφού η παράταξή του έθεσε πολιτικά το θέμα στον τότε αρμόδιο υπουργό κ. Τσιρώνη, και πάλι δεν κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε την άδεια δόμησης. Αντίθετα, επαίρεται για τις ενέργειες της παράταξής του για το θέμα, και ειδικότερα για την προσφυγή που υπέβαλε εναντίον της άδειας που εξέδωσε η ΥΔΟΜ Αμαρουσίου (όχι όμως και εναντίον της τελικής άδειας δόμησης που εξέδωσε το υπουργείο ΣΥΡΙΖΑ) και αποκρύπτει κοροϊδεύοντας πολιτικά τον αριστερό κόσμο του Αμαρουσίου ότι η σχετική αίτηση αναστολής  (ΔιοικΕφΑΘ, αριθ. Δικογράφου ΑΝ 105/ 25-4-2016) απερρίφθη (ΔιοικΕφ 246/2016, σε συμβούλιο) επειδή η κατά τα άλλα … αποφασισμένη για συγκρούσεις (!) παράταξη της Ενότητας απλά δεν έκανε τις απαραίτητες κοινοποιήσεις που είχε υποδείξει σε έγγραφη πράξη του επί του δικογράφου η πρόεδρος του Δικαστηρίου!

Με λίγα λόγια, όσο το ζήτημα του ΧΕΥ περιοριζόταν στον Δήμο, η Ενότητα έβγαζε κορώνες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αλλά όταν πια υπόλογη έγινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παράτησε εντελώς την υπόθεση που ξεκίνησε, μη κάνοντας ούτε καν το στοιχειώδες, τις κοινοποιήσεις δηλαδή που η πρόεδρος γραπτά είχε ορίσει με πράξεις της!

Όμως, ακόμα και μετά από τα παραπάνω, επέμενε, κοροϊδεύοντας τον αριστερό κόσμο του Αμαρουσίου, ότι η παράταξή του είναι από τους πρωτεργάτες στον αγώνα αυτό.

5. Θέμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας

Η παράταξη της Ενότητας εξέφρασε ομόφωνα τη συμπαράστασή της στον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας, κ. Άρη Βασιλόπουλο, κοροϊδεύοντας πολιτικά τον αριστερό κόσμο του Αμαρουσίου, γιατί δεν έβγαλε άχνα για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του επιχειρηματία που θέλει να χτίσει γήπεδο εις βάρος του δημόσιου χώρου, προτιμά να οικειοποιηθεί αυθαίρετα αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (έγκριση υψομετρικής μελέτης) προσβάλλοντας και υποβαθμίζοντας το θεσμό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκει ιδίως για τα γήπεδα και στάδια άνω των 15.000 θέσεων, να μην έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την αρμοδιότητα έγκρισης των υψομετρικών μελετών, αλλά να την οικειοποιηθεί το αρμόδιο υπουργείο. Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση αφαιρεί αρμοδιότητες και από το Δήμο Αμαρουσίου αλλά ο κ. Μαγιάκης (όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης) δεν είχαν κάτι να πουν…

6. Σπίλωση των «διαφωνούντων»

Τέλος, και ως κερασάκι στην τούρτα, να αναφέρω ότι η Ενότητα, στην απάντησή της προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, υπονοεί ότι «η σπίλωση προσώπων αποτελεί για την ίδια [τη Λαϊκή Συσπείρωση] αποδεκτό εργαλείο πολιτικής εξόντωσης  όσων δεν συμφωνούν μαζί της».

Εδώ… γελάμε! Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω, καλύπτει συστηματικά ο κ. Μαγιάκης μέσω της παράταξής του, χρησιμοποιεί τη σπίλωση ως μέσο «πολιτικής εξόντωσης» των διαφωνούντων.

Η μαρουσιώτικη κοινωνία που ασχολείται με τα δημόσια πράγματα της πόλης, ασφαλώς θυμάται ότι όταν εξέφρασα κριτική για τις μνημονιακές του κωλοτούμπες, ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε συκοφαντική επίθεση εις βάρος μου σπιλώνοντάς με δημόσια με ψεύδη. Τότε, ο μεν Λευτέρης Μαγιάκης (που σήμερα κρίνει προφανώς  εξ ιδίων του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξής του τη Λαϊκή Συσπείρωση) τήρησε σιγή ιχθύος, ενώ γραπτά μου είχε δώσει τον λόγο του ότι θα καταδίκαζε την εις βάρος μου συκοφαντία, κοροϊδεύοντάς με σε προσωπικό επίπεδο, η δε Ενότητα εξέδωσε μία «χλιαρή» ανακοίνωση που εξίσωνε το θύμα της σπίλωσης (εμένα) και το θύτη αυτής (κομματικός ΣΥΡΙΖΑ). Αργότερα δε, ο Λευτέρης Μαγιάκης μεθόδευσε τη διαγραφή μου απ΄ την παράταξή του, για καθαρά πολιτικούς λόγους, κοροϊδεύοντας τον αριστερό κόσμο του Αμαρουσίου, λέγοντας ότι δήθεν αποχώρησα με δική μου επιλογή.

Κατά την πολιτική μου άποψη, όπως την τεκμηριώνω παραπάνω, η παράταξη Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι με επικεφαλής τον Λ. Μαγιάκη, δεν είναι παρά μαριονέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Κοροϊδεύουν τον κόσμο της Αριστεράς του Αμαρουσίου όταν αυτοπαρουσιάζονται ως «κύρια αντιπολιτευτική δύναμη στη Δημοτική Αρχή Πατούλη», τη στιγμή που εξαιτίας της διπρόσωπης τακτικής που περιέγραψα, έδωσαν δικαίωμα στη διοίκηση Πατούλη να στηλιτεύει και –ακόμη χειρότερα – να ειρωνεύεται τους δεσμούς της Ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία.

Αναμένοντας και πάλι μια επι προσωπικού κριτική και όχι επί των επιχειρημάτων και της τεκμηρίωσης που παραθέτω, δεν έχω να πω άλλο από το οτι ως πολιτικό ον, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, αλλά και ως δημότης αυτής της πόλης, δε μπορώ – παρ’ όλη την πίεση – να παραμείνω βουβή. Καθώς επίσης οτι, αυτού του είδους η αντιμετώπιση αποτελεί επίσης μέρος της κοροϊδίας που συντελείται εδώ και καιρό.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up