Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γ. Πατούλης: Να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Σικιαρίδειου η κα Φωτίου

0
174 Προβολές

Να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος στο Μαρούσι.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί από την υπουργό να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος, στον χώρο του του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, το οποίο, όπως τονίζει, οδηγείται σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γ. Πατούλης: Ώρα ευθύνης για την κα Φωτίου. Να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσωπικά της κας Φωτίου, δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση θα στερηθούν το σχολείο τους.

Η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κας Φωτίου να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του, στον χώρο του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Στις δύο αυτές σχολικές μονάδες φοιτούν περισσότερα από 80 παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα έπρεπε να προσέλθουν τη Δευτέρα κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων, μετά τις διακοπές  των εορτών του Πάσχα. Όμως αυτό δεν θα μπορεί να γίνει εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, κος Αθανάσιος Γρίβας, η αναστάτωση που θα προκληθεί σε αυτά τα παιδιά είναι παρά πολύ μεγάλη και δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. H κατάσταση αυτή μας προσβάλλει όλους, αφού στερούμε από παιδιά που έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξή μας το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση.

Η αδιαφορία της κας Φωτίου για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού ήδη σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές φτώχειας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και χωρίς δουλειά.

Η ευθύνη για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και το κλείσιμο πολύτιμων κοινωνικών δομών, όπως το Σικιαρίδειο, αλλά και οι δομές φτώχειας, έχουν ονοματεπώνυμο, αυτό της κας υπουργού.

Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τη δυσάρεστη εξέλιξη, αφού το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου είχαν έμπρακτα αγκαλιάσει τα παιδιά του Σικιαρίδειου, τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών αυτών μονάδων, πλην των εξόδων του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Στηρίξαμε με κάθε τρόπο τη μεγαλύτερη, ίσως δομή πρωτοβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε πιστεύοντας στις  αρχές τις ισότιμης εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών για όλους.

Καλούμε την κα Φωτίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up