Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο δηλώνει ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο δηλώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Με αντικείμενο την οργάνωση, τον συντονισμό και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης κατά την αντιπυρική περίοδο 2017, συνεδρίασε -υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη– το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την Τρίτη 25 Απριλίου, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλης Κόκκαλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της πόλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η δημοτική σύμβουλος Αικατερίνη Ψάλτη, η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών, Μάρα Σεραφετινίδου, η προϊσταμένη του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας,  Βασιλική Σκίτσα, ο υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, πιστοποιημένος σε θέματα πυρασφάλειας Βασίλειος Πατέλης, η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, Ασημίνα Χατζηαθανασίου.

Επίσης εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων παραβρέθηκαν από το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας Αμαρουσίου, ο υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Μακρής, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ο διοικητής Αλέξιος Ράπανος και ο πυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, από το Δασαρχείο, ο Παντελής Χατζηπάνος, από τη δ/ση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο Αναστάσιος Χαχλάκης, από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), ο διευθυντής Γεώργιος Μπαλωτής, από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βλάσσης Σιώμος.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού ευχαρίστησε τον καθένα χωριστά από τους εμπλεκόμενους φορείς για το σημαντικό έργο και την προσφορά τους τόσο κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ζήτησε να υπάρχει ακόμη  καλύτερη οργάνωση, καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και στενή συνεργασία όλων για την πρόληψη και την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αυξημένη επαγρύπνηση για την προστασία του Δάσους Συγγρού, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε την ευθύνη να το προστατεύσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».  

Αναφερόμενος στην έλλειψη παρουσίας και συμπαράστασης από την Περιφέρεια Αττικής κατά  την περσινή αντιπυρική περίοδο, ζήτησε από την Περιφέρεια να συμβάλλει στο τομέα της πρόληψης, όπως έχει υποχρέωση, με τη διάθεση υδροφόρας.

Ο αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, αναφερόμενος στην προετοιμασία και οργάνωση, σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Ήδη, όπως είπε, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός και η αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την αποψίλωση των ιδιωτικών οικοπέδων. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, ενώ ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα.

Ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών τόνισε ότι είναι σημαντικό να λειτουργούμε σε επίπεδο πρόληψης. «Μεγάλο βάρος», πρόσθεσε, «θα δώσουμε  στη διαφύλαξη του Δάσους Συγγρού, όπου θα πραγματοποιηθεί επιτόπια αυτοψία και έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο και ελπίζω ότι θα πάμε καλά».

Από το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας Αμαρουσίου, ο υπαστυνόμος Μακρής σημείωσε ότι η υπηρεσία θα συνδράμει στον τομέα της πρόληψης με περιπολίες και κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet