Στα χέρια της κυβέρνησης τα κείμενα των μνημονίων
Οικονομία-Αγορά

Στα χέρια της κυβέρνησης τα κείμενα των μνημονίων

Σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, πριν από την έναρξη των νέων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας, Δημήτρης Λιάκος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Πρώτο πιάτο στο μενού του νέου γύρου διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς η αγορά ενέργειας (στις 17:00), ενώ θα ακολουθήσει το Υπερταμείο (στις 19:00).

Στόχος της κυβέρνησης είναι η τεχνική συμφωνία (staff level agreement- SLA) της β΄ αξιολόγησης να έχει οριστικοποιηθεί έως τις 3 Μαΐου και τα μέτρα ύψους σχεδόν 4 δισ. ευρώ για το 2019 – 2020 να έχουν ψηφιστεί έως τις 15 Μαΐου, εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Βάση δε της διαπραγμάτευσης αποτελούν τα προσχέδια που απέστειλαν Κομισιόν και ΔΝΤ στην κυβέρνηση, στα οποία ποσοτικοποιούνται οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο, οι αλλαγές στα εργασιακά και οι απαιτήσεις για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

«Τα κείμενα τα πήραμε» επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από την έναρξη των νέων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, εννοώντας το MOU και το MEFP, ήτοι τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, «αύριο θα θέσουμε το πλαίσιο», διευκρινίζοντας ότι σήμερα συζητούνται θέματα του τομέα ενέργειας και του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση για το θέμα της ενέργειας μετέχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet