Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

H Περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 633.600 ευρώ το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

0
223 Προβολές

Χρηματοδότηση, ύψους 633.600,00 ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος στο Μαρούσι διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής, προωθώντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση, «άμεση, ουσιαστική και βιώσιμη λύση».

Με απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, το Σικιαρίδειο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020» ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων ΑμεΑ. Με την πράξη ένταξης, και, τους όρους που τη συνοδεύουν, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης ποσού που αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού προϋπολογισμού, δηλαδή πλέον των 190.000 ευρώ.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας, δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση κοινωνικών δομών με στόχο την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία, αξιοποιώντας εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους», τόνισε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης.

«Με τη χρηματοδότηση αυτή, δεκάδες μικρά παιδιά και νέοι θα ξαναβρούν καθημερινή στέγη στο σχολείο και στα εργαστήρια του Ιδρύματος και θα τερματιστεί η αγωνία γονέων και εργαζομένων», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια, «η εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνης προσπάθειας και συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με εκπροσώπους Ιδρυμάτων (μεταξύ τους και του Σικιαριδείου) προκειμένου να εξευρεθεί άμεση και αποτελεσματική λύση».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up