Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Οικολογικά μαθήματα στη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου

0
331 Προβολές

Μετά την εκφρασμένη πεποίθησή τους, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς είναι κυρίως θέμα παιδείας, τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου ξεκίνησαν, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, την υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου για επισκέψεις – ξεναγήσεις μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Δήμου στο Ρέμα Χαλανδρίου, με την αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών.

Στόχος τους, όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους, είναι οι μαθητές με τις επισκέψεις αυτές να έρθουν  σε άμεση επαφή με το περιβάλλον της ρεματιάς, να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της, να περπατήσουν και να παίξουν δίπλα σε αυτό το σπουδαίο οικοσύστημα και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του.

Την έναρξη του φετινού προγράμματος έκανε η Στ’ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Η πρώτη αυτή ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/4/17 και είχε μεγάλη επιτυχία.

Έγινε ενημέρωση των μαθητών και των δασκάλων τους από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την πανίδα, τη χλωρίδα,  αλλά και την ιστορία της ρεματιάς και επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι τους οποίους διατρέχει από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις ή παραβάσεις.

Οι εκδρομείς περπάτησαν με τα μέλη του Συλλόγου κι εξερεύνησαν τα μονοπάτια της ρεματιάς, επισκέφθηκαν το θέατρό της και κατέληξαν στην παιδική χαρά του Αγ. Αθανάσιου, δίνοντας εκεί χρόνο και τόπο στα παιδιά για λίγη ξεκούραση και παιχνίδι δίπλα στη φύση.

«Παιδιά και  δάσκαλοι έφυγαν για το σχολείο τους κατενθουσιασμένοι, με τη διαπίστωση ότι ήταν μια εκδήλωση που πέτυχε τους στόχους της» καταλήγει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Μάιο και το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, με τη συμμετοχή κι άλλων σχολείων της περιοχής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up