Σειρά επαφών για τη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου
Αυτοδιοίκηση

Σειρά επαφών για τη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου με τον νήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, «για πρώτη φορά στη σχεδόν τριαντάχρονη ιστορία του Συλλόγου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τελευταίος σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του φορέα, συζήτησαν τις προτάσεις τους και ενημέρωσαν αναλυτικά για τα χρόνια προβλήματα της Ρεματιάς στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για σειρά ενεργειών στο πλαίσιο του ΠΔ ΦΕΚ/695/Δ/1995 για την προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς, η οποία όπως υπογράμμισε αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό σημείο μεγάλης οικολογικής και ιστορικής σημασίας.

Την περασμένη Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ο κ. Πατούλης, με επιστολή του, ζήτησε συνεργασία από τον ομόλογό του δήμαρχο Χαλανδρίου, για την εκπόνηση ενιαίας μελέτης βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή του Πολυδρόσου για τη διασφάλιση ήπιας και περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων, με στόχο τη μη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της ρεματιάς και ακόμη για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων που θα περιλαμβάνει η μελέτη.

Με νεότερο έγγραφό του προς τη γ. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο κ. Πατούλης ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου  και την τελική έγκριση της υπ’ αρ. 250/19.7.2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών Π.Ε. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ-ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο 2014, όταν διανοίχτηκε η οδός Φραγκοκλησιάς προς τη Λ. Πεντέλης.

Επίσης, προγραμματίστηκε στη συνάντηση με τον δήμαρχο και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αμαρουσίου, Επαμεινώνδα Γαρδέλη, επίσκεψη – αυτοψία στο σύνολο των 2 χλμ. της παραρέματιας ζώνης του Αμαρουσίου (Π.Ε. Πολυδρόσου & Ν. Αμαρουσίου).

Ο αντιδήμαρχος, αφού διαπίστωσε την ανάγκη για πυροσβεστικούς κρουνούς, την  ύπαρξη ξερών χόρτων στα πρανή, που δεν αποψιλώθηκαν και αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, την επικινδυνότητα που υπάρχει σε πολλά σημεία για όποιον κινείται κοντά στην άκρη του ρέματος, την ανάγκη της αποκατάστασης του τοπίου μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, διαβεβαίωσε ότι θα πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Χαλανδρίου, λόγω του διαφορετικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου των περίπου 10 στρεμμάτων, με στόχο την ενιαία παρέμβαση, ενώ θα εκδηλώσει άμεσες ενέργειες για τις  καταπατήσεις μέχρι το πρανές του ρέματος και την Α’ ζώνη και τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητας του.

Στη συνάντηση της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Επ. Γαρδέλης και ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Π. Αμούργης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μ. Σμαραγδή, Ρ. Καϊμάκη, Ν. Κομπότης, Π. Πάντος – Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου και ο γ.γ. του Συλλόγου του Ν. Αμαρουσίου, Δ. Σταμέλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet