Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Κοινωνία

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα είναι από σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, έπειτα από πέντε χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Είναι σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου» δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος βγαίνοντας από την πύλη των φυλακών, όπου τον περίμενε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

«Η αποφυλάκισή του είναι μεγάλη χαρά για το παιδί μας» ανέφερε η κα Σταμάτη.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έχει καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε ότι έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1.

Πριν από έναν μήνα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποδέχτηκε την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του. Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκισή του, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρεται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής.

Μετά τη νοσηλεία του ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά.

Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκισή του καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά (προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί), αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet