Σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s κομμάτια από τις συλλογές Ιόλα
Αγία Παρασκευή

Σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s κομμάτια από τις συλλογές Ιόλα

Στις 25 Μαΐου στον οίκο Sotheby’s ανοίγει η δημοπρασία 155 έργων τέχνης και άλλων αντικειμένων υψηλής αξίας από τις συλλογές του Αλέξανδρου Ιόλα, που σύμφωνα με όσα είπαν παλαιοί γνώριμοι του συλλέκτη στο «Πρώτο Θέμα» εκτιμάται ότι πρόκειται «για έργα και αντικείμενα από το σπίτι του Ιόλα στην Αγία Παρασκευή».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κομμάτια των συλλογών του Αλέξανδρου Ιόλα (σχέδια και πολλαπλά έργα μεγάλων ζωγράφων μέχρι σερβίτσια για τον καφέ και το τσάι, κοσμήματα, ρολόγια, κηροπήγια, αλλά και χαλιά) πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία από το οίκο Sotheby’s. Η δημοπρασία αφορά 155 κομμάτια και έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 25 Μαΐου το μεσημέρι στο Λονδίνο (www.sothebys.com).

Το εύρος των προσφορών είναι τόσο μεγάλο που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χτυπήσουν στη δημοπρασία από ένα κιλίμι με αρχική τιμή 200-300 λίρες Αγγλίας ή ένα κινέζικο βάζο για λίγες χιλιάδες λίρες μέχρι πρωτότυπα έργα -όπως εκείνα του Max Ernst (εκτιμάται ότι θα πωληθεί 60.000-80.000 λίρες) και του Victor Brauner (με εκτίμηση 150.000-200.000 λίρες).

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet