«Λόφος Πρ. Ηλία: Άγνοια ή σκοπιμότητα κρύβουν οι πολεοδομικές “ρυθμίσεις” Στεργίου;»
Ποιότητα Ζωής

«Λόφος Πρ. Ηλία: Άγνοια ή σκοπιμότητα κρύβουν οι πολεοδομικές “ρυθμίσεις” Στεργίου;»

Θέματα «παντελούς άγνοιας» ή και «σκοπιμότητας» θέτει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης αναφορικά με τους χειρισμούς της διοίκησης του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στην αντιμετώπιση των πολεοδομικών ζητημάτων του Δήμου.

Ειδικότερα, με αφορμή την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης για τροποποίηση του σχεδίου για τη μετατροπή του χώρου που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο Ν. Πεντέλης, στη θέση Θάλωσσι, σε χώρο με τον χαρακτηρισμό «Πλατεία – Αθλητικές εγκαταστάσεις – Γήπεδο ποδοσφαίρου», η Συμπολιτεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Παντελής άγνοια ή σκοπιμότητα από τις πολεοδομικές «ρυθμίσεις» που προσπάθησε να περάσει η διοίκηση Στεργίου στην περιοχή του Λόφου του Προφήτη Ηλία στη Ν. Πεντέλη;

Τι ακριβώς πάει να κάνει η διοίκηση Στεργίου σε δασική περιοχή του Προφήτη Ηλία, στη Νέα Πεντέλη, αμφιβάλουμε αν και η ίδια ξέρει.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης η διοίκηση έφερε θέμα τροποποίησης του σχεδίου για τη μετατροπή του χώρου που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο, στη θέση Θάλωσσι, σε χώρο με τον χαρακτηρισμό «Πλατεία – Αθλητικές εγκαταστάσεις  – Γήπεδο ποδοσφαίρου» και την ενοποίησή του με παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο – νησίδα.

Ωστόσο, της «διέφυγαν» οι εξής «λεπτομέρειες»:

  • Η περιοχή που αναφέρεται στην εισήγηση, με βάση το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΦΕΚ 531 Β/2005), είναι εκτός ΓΠΣ κι εκτός σχεδίου πόλεως, άρα η προτεινόμενη τροποποίηση δεν ευσταθεί!
  • Ο επίμαχος χώρος είναι έκτασης 35,9 στρεμμάτων και όχι 52 στρεμμάτων, όπως αναληθώς αναφέρεται στην εισήγηση, άρα από «λάθος» έβαλε 16 στρέμματα παραπάνω, στον ισχυρισμό της ότι είναι εντός σχεδίου…
  • Το ισχύον πολεοδομικό status επιτρέπει τη χρήση του χώρου για αθλητικές υποδομές. 

Με βάση τα παραπάνω εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Γιατί η διοίκηση δεν προχωρά στην κατασκευή γηπέδου στη συγκεκριμένη περιοχή αφού το υφιστάμενο καθεστώς το επιτρέπει;
  2. Ποιοι εξυπηρετούνται από την τροποποίηση σχεδίου και μάλιστα σε μια περιοχή στην οποία η διοίκηση Στεργίου «εντάσσει» αυθαίρετα άλλα 16 στρέμματα, πλην αυτών που όντως ανήκουν σε αυτήν;

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ερωτηματικά, αν αυτές οι πολεοδομικές ανοησίες που κάνει η διοίκηση Στεργίου είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή σκοπιμότητας. Σημειώνουμε τον ιδιαίτερα περίεργο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να «τακτοποιήσει» τα μεγάλα πολεοδομικά θέματα του Δήμου Πεντέλης.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη «τροποποίηση», μετά από παρέμβαση του τοπικού συμβούλου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Σωτήρη Φλίντρα, απορρίφθηκε από τους 4 συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης και ο μοναδικός που την ψήφισε ήταν ο πρόεδρος κ. Μιχελακάκης, ο οποίος είναι πλέον πολύ σοβαρά εκτεθειμένος στην υπόθεση αυτή.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αναμένει με ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, καθώς από αυτές θα φανεί εάν πρόκειται για μία ακόμη «αστοχία» της διοίκησης Στεργίου ή υπάρχουν άλλοι λόγοι που υπαγορεύουν τους νέους πολεοδομικούς ακροβατισμούς της.

Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet