Συναυλία «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος» στο Αετοπούλειο
Πολιτισμός

Συναυλία «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος» στο Αετοπούλειο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική» διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, μουσική εκδήλωση με το μουσικό σύνολο «Guitarte Ensemble» και τίτλο «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος».

Η μουσική παράσταση «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος», ελεγεία σε τρεις πράξεις, έχει ως κεντρικό άξονα το έργο του F.G. Lorca, «Romancero gitano» (τσιγγάνικο τραγουδιστάρι), που δημοσιεύθηκε το 1928. Παρουσιάζεται ολόκληρος ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, «Romancero gitano», βασισμένος σε επτά ποιήματα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε ποιητική απόδοση στα ελληνικά από τον Οδυσσέα Ελύτη.

Με αφορμή τις αναφορές του Λόρκα στον έρωτα και στον θάνατο, ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της παράστασης ένα νήμα που συνδέει τον αρχαίο ποιητή Σείκιλο και τη Σαπφώ με τον ποιητικό λόγο του Γερμανού λογοτέχνη Richard Dehmel (1863 – 1920). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης μουσικά ιντερμέδια με έργα των Βιβάλντι, Σαίνμπεργκ, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet