Διαδημοτική δράση «ART3AGE» από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Διαδημοτική δράση «ART3AGE» από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Με στόχο να δώσει βήμα στην καλλιτεχνική έκφραση επαγγελματιών και ερασιτεχνών δημιουργών, που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ηλικιακά στάδια της ζωής, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει την 1η Διαδημοτική Εικαστική Διάδραση. Από τις 17 έως τις 21 Μαΐου 2017, έργα καλλιτεχνών ηλικίας άνω των 50 ετών, από ΚΑΠΗ, εργαστήρια, αλλά και προγράμματα 14 δήμων από όλη την Αττική θα εκτεθούν στους πολιτιστικούς πολυχώρους του Δήμου, πλαισιωμένα από μια σειρά σχετικών παράλληλων δράσεων.

Τα εγκαίνια της 1ης Διαδημοτικής Εικαστικής Διάδρασης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 18:00 στο πολιτιστικό κέντρο της Βίλας Στέλλα (Σοφίας & Γαλήνης).

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε σχετικά:

«Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έχουμε μάθει να λειτουργούμε χωρίς αποκλεισμούς, με έργο και δράσεις που πετυχαίνουν να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες, στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Σε μια από αυτές τις κατευθύνσεις, δίνουμε ξεχωριστή σημασία στην πολιτιστική καλλιέργεια και έκφραση των συμπολιτών μας σε μεγαλύτερη ηλικία. Για αυτόν τον λόγο λειτουργούμε το Εικαστικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, για αυτόν τον λόγο οργανώνουμε και την 1η Εικαστική Διάδραση ART3AGE, η οποία –όπως η τέχνη– ξεπερνά τα όρια της πόλης, έρχεται να ενώσει καλλιτέχνες από δήμους όλου του Λεκανοπέδιου και να κάνει το Ηράκλειο κοιτίδα πολιτισμού και τόπο εικαστικής συνάντησης».

Έκθεση δημιουργών – Τέχνη δίχως ηλικία

Την ευκαιρία να θαυμάσουν δεκάδες εικαστικά έργα, δημιουργίες ατομικές ή ομαδικές, θα έχουν οι επισκέπτες της  Έκθεσης από τις 17 έως τις 21 Μαΐου. Η Έκθεση θα λειτουργήσει παράλληλα σε τέσσερις χώρους: τη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης & Σοφίας), το Πολιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος), το 1ο Δημοτικό Σχολείο (Νεότητος & Σοφίας) και την Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρ. Αντύπα 18).

Ώρες επισκέψεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 και Κυριακή 10:30 – 13:00.

Στην Έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί από τους Δήμους: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Αρτέμιδος, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Νίκαιας – Ρέντη, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης – Ψυχικού, Πετρούπολης, Χαλανδρίου, το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού και, φυσικά, το Εικαστικό Εργαστήρι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Παράλληλες δράσεις

Την Έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις, σχετικές με την καλλιτεχνική ανησυχία και τη θέση της στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», λογοτεχνική βραδιά με ομιλητές τον Τίτο Πατρίκιο, τον Ανδρέα Μήτσου και την Άννα Γαληνού.
  • Την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 17:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», ενημερωτική ομιλία για την επίδραση και τα οφέλη της Τέχνης στην τρίτη ηλικία.
  • Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», μουσική βραδιά με χορωδίες των ΚΑΠΗ και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
  • Την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 11:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και του Ερυθρού Σταυρού.

Στη διοργάνωση της Διάδρασης βοηθά το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet