Η ΚΕΔΕ στηρίζει «μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ στηρίζει «μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Με τη διαμόρφωση δύο κοινών ψηφισμάτων η ΚΕΔΕ και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία επισφραγίζουν τη συνεργασία τους η οποία ξεκίνησε με τη διοργάνωση της πρώτης Πανελλήνιας Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών στις 6 Μαΐου στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή εισαγγελέων.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, «απαιτείται ένα Εθνικό Σχέδιο και μια συγκεκριμένη πολιτική για τα ζώα» και συμπληρώνει ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

«Για την ΚΕΔΕ είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η θέσπιση και η υλοποίηση των προτάσεων που περιέχονται στα ψηφίσματα. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι αναγκαία η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πατούλης.

Στα σχετικά ψηφίσματα, οι δύο πλευρές ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου «η χώρα μας να μπει στην τροχιά των χωρών που δεν έχουν αδέσποτα και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο».

Ειδικότερα στο πρώτο ψήφισμα περιέχονται έξι συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες πρόκειται να κατατεθούν στον πρωθυπουργό, τα αρμόδια υπουργεία, τον πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Στο δεύτερο ψήφισμα περιέχονται επτά μεσοπρόθεσμα μέτρα στα οποία θα χρειαστεί να επικεντρωθούν οι δήμοι με βασικό στόχο το δραστικό περιορισμό των αδέσποτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet