Μ. Διακολιού: Βιοκλιματική φιέστα με απούσα την ουσία
Ποιότητα Ζωής

Μ. Διακολιού: Βιοκλιματική φιέστα με απούσα την ουσία

Ερωτήματα αναφορικά με τον νέο ποδηλατόδρομο και το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης γειτονιών του Αμαρουσίου θέτει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού, με αφορμή την παράδοση του ποδηλατόδρομου και τη διοργάνωση, από τον Δήμο, ποδηλατάδας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η κα Μ. Διακολιού σημειώνει:

Βιοκλιματική φιέστα. Όπως πάντα, απούσα η ουσία

Προ ημερών, ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι ο κ. δήμαρχος έχει καλέσει συνέντευξη Τύπου σχετική με το έργο της Βιοκλιματικής προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή «ποδηλατάδας» για τη στήριξη των ασθενών με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης.

Για το συγκεκριμένο έργο, σεμνύνομαι να αναφέρω ότι έχω κάνει διαχρονικά πλείστες όσες παρεμβάσεις στο Δ.Σ. με τελευταία την ερώτηση που υπέβαλα στο Δ.Σ. της 9-5-2017, η οποία ακόμη δεν απαντήθηκε.

Λυπάμαι που η δημόσια από βήματος Δ.Σ. πρόβλεψή μου ότι ο δήμαρχος θα φρόντιζε τα εγκαίνια του έργου να είναι λαμπρά, παρά τα προβλήματά του, επιβεβαιώνεται. Δεν ξέρω όμως, αν η φιέστα που διοργανώνει θα είναι τόσο λαμπρή ώστε να κρύψει τις τεχνικές πλημμέλειες του έργου που υπάρχουν μέχρι και σήμερα, ούτε τόσο λαμπρή ώστε να κρύψει ότι το έργο παραλαμβάνεται παρά την ύπαρξή τους και κυρίως ότι τη διόρθωση των πλημμελειών θα την πληρώσουν οι Μαρουσιώτες από την τσέπη τους.

Ο δήμαρχος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, αποφάσισε να μεταθέσει τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα και να την τοποθετήσει στον σοβαρό σκοπό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί, πιστεύοντας ίσως ότι θα μπορέσει να παρουσιάσει καθέναν που θα του ασκήσει κριτική για το έργο, ως αντίθετο με τον σκοπό αυτό.

Προσωπικά, όμως, πιστή στην ουσία, ζητώ από τον κ. δήμαρχο να απαντήσει στη συνέντευξη Τύπου στα ερωτήματα που έθεσα στο Δ.Σ. της 9-5-2017 (που ούτε καν αναγνώσθηκαν) και σε κάποια ακόμα:

  1. Η «ποδηλατάδα» που θα διεξαχθεί, σε ότι αφορά το κόστος διοργάνωσής της, από πού θα καλυφθεί οικονομικά; Μήπως από το ποσό που προβλέπεται από το υποέργο της Βιοκλιματικής με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών δράσεων ενημέρωσης και προβολής για τη βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του  Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών –ποδηλάτων»;
  2. Ο κ. δήμαρχος, που προσκαλεί τους ποδηλάτες σε «ποδηλατάδα», μπορεί να εγγυηθεί δημόσια ότι «ο νέος ποδηλατόδρομος έχει συνολικό μήκος 3.780 μ., περίπου» πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος; 

Και η ερώτησή μου που ακόμη δεν απαντήθηκε:

Όπως συστηματικά και διαχρονικά έχω αναφέρει στα Δ.Σ., η Βιοκλιματική αποτελεί ένα έργο του οποίου η υλοποίηση δεν τίμησε τον αρχικό σκοπό του. Σήμερα, όπως και ο Σύλλογος Πολυδρόσου καταγγέλλει, η κατάσταση στην περιοχή χαρακτηρίζεται από κακοτεχνίες, ελλείψεις και προχειρότητα που τελικά υποβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών, παρά το αντίθετο.

Συγκεκριμένα:

  1. Ο φωτισμός της ποδηλατικής διαδρομής δεν λειτουργεί.
  2. Κλαδιά, κάδοι απορριμμάτων, παρκαρισμένα οχήματα, και άλλα εμπόδια στους πεζοδρόμους και στα πεζοδρόμια παρακωλύουν τη διέλευση πεζών και ποδηλατών.
  3. Το οδόστρωμα παρουσιάζει εκτεταμένες  φθορές κυρίως στις οδούς Σάμου και Πηγάσου, όπως και η φωτοκαταλυτική επίστρωση του οδοστρώματος.
  4. Η οριζόντια σήμανση (που δεν είναι μόνο οι διαβάσεις πεζών) που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία να έχει ειδικές προδιαγραφές είναι ανύπαρκτη και η κατακόρυφη ελλιπέστατη και εκτός προδιαγραφών.
  5. Οι στάσεις επιβατών της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας σε κακή κατάσταση και στη διασταύρωση Φραγκοκλησιάς και Ακακιών εξαφανισμένες από τον περσινό Ιούνιο.

Ερωτάται:

  1. Με δεδομένο ότι τα ανωτέρω υπήρχαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, γεγονός γνωστό στον Δήμο αν μη τι άλλο από τις αλλεπάλληλες αναφορές μου στα Δ.Σ., αυτό έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες και αν ναι, πότε;
  2. Τι ενέργειες γίνονται από τις υπηρεσίες ώστε ο ανάδοχος να διορθώσει τα κακώς κείμενα του έργου; Πώς δικαιολογείται ότι η διόρθωση των κακοτεχνιών μετατέθηκε στο μετά την περαίωση του έργου διάστημα, ενώ κανονικά ο χρόνος αυτός αφορά ελαττώματα που δεν ήταν εμφανή έως την περαίωση του έργου;
  3. Μήπως οι κακοτεχνίες θα διορθωθούν τελικά από ίδιους πόρους του Δήμου;
  4. Γιατί ακόμη δεν μου έχουν παραδοθεί το εξώδικο που κοινοποιήθηκε στον ανάδοχο κατ΄ εντολή του δημάρχου και η έκθεση επίδοσής του;
  5. Γιατί ακόμη δεν μου έχουν παραδοθεί τα παραδοτέα τεύχη και εκθέσεις του συμβούλου που προσελήφθη στο πλαίσιο υποέργου της Βιοκλιματικής;
  6. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη για την εξέλιξη του έργου, όπως του είχε ζητηθεί από τον Σύλλογο Πολυδρόσου;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet