«Τελικός των τελικών» μεταξύ ΑΣΕ Δούκα και Αθήνα ΄90 στο ποδόσφαιρο σάλας
Αθλητισμός

«Τελικός των τελικών» μεταξύ ΑΣΕ Δούκα και Αθήνα ΄90 στο ποδόσφαιρο σάλας

Στην πιο συγκλονιστική σειρά τελικών Futsal όλων των εποχών, ΑΣΕΔ και Αθήνα ’90 θα «λύσουν τις διαφορές» τους σε πέμπτο και τελευταίο τελικό!

Χθες βράδυ (14/05), οι «μπλε» κατάφεραν να «δραπετεύσουν» με το «διπλό» από το κλειστό γυμναστήριο της Πολιτείας, κερδίζοντας τους «πράσινους» με σκορ 6-7, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι και τη διαδικασία των πέναλτυ (3-3 στην κανονική διάρκεια του ματς και την παράταση).

Ήταν το «break» που τόσο ανάγκη είχε ο ΑΣΕΔ μετά τη δική του ήττα στον πρώτο τελικό του Δαΐς, προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 2-2, ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Πλέον, ο «τελικός των τελικών» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20/05 και ώρα 19:00, στο Δαΐς, με τον νικητή να αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδος 2016-2017.

Η περιγραφή του τι διαδραματίστηκε στην Πολιτεία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕ Δούκα, έχει ως εξής:

Τι και αν η ομάδα του Γιάννη Μοστριού βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο;».

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 2-0 νίκες από την «ισόβια» πρωταθλήτρια;

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 3-0 σκορ στον χθεσινό τέταρτο τελικό;

Απέδειξε ότι έχει την ποιότητα και τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και το έκανε…

Το έκανε το ίδιο απόγευμα που ο Χαντμπολικός ΑΣΕΔ «σφράγιζε» το δικό του εισιτήριο στους τελικούς της Α1, κερδίζοντας τον Διομήδη Άργους με 23-22… Και οι φίλοι της ομάδας ρωτούσαν «πόσο είναι το ματς στην Πολιτεία;».

Εκείνη τη στιγμή, το ματς ήταν 3-0.

Ντάρλας (5′), Γκαϊφύλλιας (13′) και Μουρδουκούτας (14′) είχαν δώσει σημαντικό προβάδισμα στην Αθήνα ’90 με τους φίλους των «μπλε» να συμφωνούν: «Τουλάχιστον προκριθήκαμε στο χάντμπολ…».

Και όμως… Υπήρχαν τα ψυχικά αποθέματα…

Και αφού δεν έγινε το 4-0 (άστοχη εκτέλεση σε 10μετρο πέναλτι), ο ΑΣΕΔ μείωσε σε 3-1 στο 19′, με εύστοχο, δυνατό σουτ του Κάρμη (σκορ ημιχρόνου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας μας, Παναγιώτης Πομώνης, τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αντικαταστάθηκε από τον εξαιρετικό Νίκο Ζυγουράκη.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να «επιστρέψουν» στο ματς και είδαν την τύχη να τους χαμογελάει στο 26′ με τον Κουβαρά να σημειώνει αυτογκόλ (3-2) στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα μετά από στημένη φάση.

Στη συνέχεια, το ματς εξελίχθηκε σε «ροντέο», με τις ομάδες να χάνουν πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ, σε ένα ματς γεμάτο ένταση και δυνατές μονομαχίες.

Η «λύτρωση» για την ομάδα μας ήρθε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα με τον Κονδυλάτο να κερδίζει πέναλτι από τα επτά μέτρα, το οποίο διαμόρφωσε σε γκολ ο Neutzling Ferreira Douglas με δυνατή εκτέλεση και… 3-3!

Στην παράταση που ακολούθησε οι ομάδες παρουσιάστηκαν κουρασμένες, το σκορ παρέμεινε ίδιο, με τις τύχες του τελικού να κρίνονται τελικά στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι αθλητές του Γιάννη Μοστριού στάθηκαν πιο εύστοχοι και ψύχραιμοι με τους Gomes Medeiros, Neutzling Ferreira, Κονδυλάτο και Κάρμη να ευστοχούν στις δικές τους εκτελέσεις, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων ο Ντάρλας αστόχησε στη δική του εκτέλεση (για την ακρίβεια, απέκρουσε ο Ζέρβας).

Έτσι, οι «μπλε» πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, με συνολικό σκορ 6-7, διεκδικώντας, πλέον, στην έδρα τους τον τίτλο του πρωταθλητή, έναν τίτλο που κατέκτησαν πρώτη και τελευταία φορά το 2001.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet