«Παραλύει» την Τετάρτη η χώρα από την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Κοινωνία

«Παραλύει» την Τετάρτη η χώρα από την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου και στη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα κάνουν ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον.

Τονίζει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Ποιοι συμμετέχουν

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Προβλήματα θα υπάρξουν στις συγκοινωνίες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου έχουν αποφασίσει επίσης τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζομένων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet