Πλήθος κόσμου στη γιορτή παραδοσιακών χορών παιδιών του Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Πλήθος κόσμου στη γιορτή παραδοσιακών χορών παιδιών του Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο της λήξης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» της φετινής περιόδου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Παιδιών. Στη γιορτή συμμετείχαν συνολικά πάνω από 250 παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου, παρουσιάζοντας αποκριάτικους μιμητικούς χορούς και παραδοσιακούς χορούς από τα Κύθηρα, την Κέρκυρα, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη.

Παιδιά από τα 3ο, 4ο, 6ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 15ο & 18ο Δημοτικά και τα 4ο & 5ο Γυμνάσια χόρεψαν, υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής Λουλακά Δήμητρα, Θανοπούλου Νατάσσα και Ρογκάκου Έφη.

Στον χαιρετισμό που απηύθηνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε:

«Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου, από τα πρώτα χρόνια της γέννησής, του είναι ο χορός.
Ο παραδοσιακός χορός, με το δημοτικό τραγούδι, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ο οποίος δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιομορφία, αλλά και την ιδιοφυΐα ενός λαού.

»Με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν τις ρυθμο-κινητικές τους ικανότητες, γίνονται κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης.

»Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την ξεχωριστή και αισιόδοξη βραδιά».

Στην εκδήλωση τίμησαν παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet