«Μαθήματα» για το πώς μια πόλη μπορεί να γίνει μια γειτονιά…
Πρόσωπα

«Μαθήματα» για το πώς μια πόλη μπορεί να γίνει μια γειτονιά…

Μπορεί να υπάρξει αναφορά στα «Πρόσωπα» χωρίς φωτογραφία με συγκεκριμένο πρόσωπο; Ναι, εάν αναφερόμαστε σε μια συλλογικότητα με πλούσια, δυναμική και διαρκή δράση, που… κάνει τη διαφορά στον Βόρειο Τομέα Αττικής.

Ο λόγος για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής. Ένας σύλλογος που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μόνο «σφραγίδα» δεν είναι. Πάντα ενεργός, πάντα με τις «κεραίες» του ανοιχτές σε ό,τι συμβαίνει και σε ό,τι αφορά στη σχολική κοινότητα της πόλης και κυρίως, ένας σύλλογος που δεν περιορίζεται σε καταγγελίες και διαπιστώσεις, αλλά προσπαθεί πάντα να προτείνει και κάποια λύση.

Όταν, λοιπόν, έχεις να κάνεις με μια τέτοια συλλογικότητα, θα ήταν άδικο να περιορίσεις την αναφορά σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Όταν πρέπει ν’ αναφερθείς σε μια τόσο πλούσια και πολύπλευρη δράση, δεν πρέπει να περιοριστείς μόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός φορέα, αλλά και σε όσες και όσους θυσιάζουν ελεύθερο χρόνο -και ποιος ξέρει τι άλλο- για να βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αυριανών -κι ελπίζουμε καλύτερων από εμάς- πολιτών της χώρας.

Και θα είναι καλύτεροι, όσο υπάρχουν σύλλογοι όπως αυτός της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής που θα κινητοποιούν τους αυριανούς ενήλικες πολίτες μας να υιοθετούν συμπεριφορές και δράσεις που προάγουν τον Πολιτισμό σε κάθε επίπεδο.

Όπως, για παράδειγμα, με τη φετινή ιδέα που «ξεπήδησε» από την Ένωση, στο πλαίσιο της 11ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας, που έχει καθιερωθεί στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, για την έναρξη μιας ιδιαίτερης καμπάνιας. Μιας καμπάνιας με επίκεντρο το δημόσιο σχολείο και όχι μόνο. Μια καμπάνια που στόχο έχει να «διδάξει» στα παιδιά (άραγε, όχι και σε εμάς, τους μεγαλύτερους;) ότι το σχολείο και οι άλλοι δημόσιοι χώροι «δεν χωράνε απαξίωση και καταστροφές», όπως ανέφερε η Ένωση σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Σταθόπουλος, «τσίμπησε την είδηση», όπως θα λέγαμε δημοσιογραφικά, κι αγκάλιασε την πρωτοβουλία, δεσμευόμενος ότι ο Δήμος θα στηρίξει τις δράσεις της Ένωσης στον συγκεκριμένο τομέα. Και όντως, κάθε δημοτική Αρχή θα πρέπει να επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Να, λοιπόν, γιατί αναδεικνύεται σε «Πρόσωπο» η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής. Για τούτο δεν πρέπει να απομονωθεί ως είδηση σε μία μόνο φωτογραφία. Εξάλλου πώς να «χωρέσει» σε μια φωτογραφία το εύστοχο σύνθημα «Όλη η πόλη μια γειτονιά»;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet