Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος με τεστ Mantoux σε παιδιά νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος με τεστ Mantoux σε παιδιά νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου

Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός έλεγχος με δερμοαντίδραση Mantoux στα παιδιά των δημόσιων και ιδιωτικών Νηπιαγωγείων του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας που υλοποιείται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο.

Η δράση υλοποιήθηκε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, με πρωτοβουλία του δημάρχου, προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η δερμοανίδραση Mantoux σε 197 νήπια στα εξής δημόσια Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 16ο, 18ο, 19ο και Ειδικό Νηπιαγωγείο, καθώς και στα Νηπιαγωγεία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων.

Το σύνολο των δερμοαντιδράσεων Mantoux παραχώρησε στον Δήμο Αμαρουσίου η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Τη διενέργεια της δερμοαντίδρασης Mantoux, που είναι προαιρετική για τα παιδιά, πραγματοποίησαν οι επισκέπτες Υγείας του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου Αθηνά Τζάρα και Ιωάννης Γκέτσιος, μετά από την έγγραφή συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Την επίβλεψη υλοποίησης του προγράμματος είχε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μέσω ανακοίνωσης, ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του «Σισμανογλείου» και τις εργαζόμενες στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ για τη σημαντική συμβολή τους στην ολοκλήρωση του προληπτικού ελέγχου στα παιδιά της πόλης, καθώς και τις Διευθύνσεις των Σχολείων για την, όπως αναφέρει, «αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της νέας γενιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet